ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Η Novelis στην αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ειδικά προϊόντα έλασης

Μια πρωτοποριακή συμφωνία υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στη Novelis και την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία NIO για την παραγωγή νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η NIO θα χρησιμοποιήσει κράματα αλουμινίου Advanz™, που θα προμηθευτεί από την αμερικανική εταιρεία έλασης, προκειμένου να κατασκευάσει δομικά μέρη και εξαρτήματα για τα νέα ηλεκτρικά SUV μοντέλα, που θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά μες στην επόμενη πενταετία.

Ο νέος στόλος ηλεκτρικών οχημάτων της NIO θα αποτελείται από ανώτερης κατηγορίας αυτοκίνητα, τεχνολογικά ευφυή και υψηλών επιδόσεων. Με αυτήν τη συνεργασία η Novelis πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην ανερχόμενη αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθιερώνοντας το αλουμίνιο ως βασικό υλικό κατασκευής των καινοτόμων αυτών οχημάτων για το μέλλον των μεταφορών διεθνώς.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τομέα Πωλήσεων και Marketing για την Παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία της Novelis Pierre Labat, «μέσω της συγκεκριμένης μακροπρόθεσμης συνεργασίας, η NIO θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις μοναδικές ιδιότητες των υπερανθεκτικών και ελαφρών κραμάτων αλουμινίου που παράγουμε για να σχεδιάσει ένα ελαφρύτερο, καλύτερων επιδόσεων και χαμηλότερης κατανάλωσης όχημα. Εντός της προσεχούς πενταετίας, στην αγορά θα κυκλοφορήσουν τα ηλεκτρικά SUV μοντέλα της NIO, τα οποία θα διαθέτουν προηγμένες κατασκευαστικές λύσεις της Novelis».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «αξιοποιώντας τη διεθνή μας εμβέλεια, η προμήθεια αλουμινίου για τη NIO θα προέρχεται από τις εγκαταστάσεις μας στην Τσανγκζού, την πρώτη βιομηχανική μονάδα παραγωγής θερμικά επεξεργασμένων φύλλων στην Κίνα. Η ύπαρξη στην περιοχή αυτής της πηγής άντλησης βιομηχανικών πρώτων υλών για τη NIO θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος παραγωγής των αυτοκινήτων, ιδίως σε μια περίοδο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα βρίσκονται αντιμέτωπες με μια αυξανόμενη πίεση να παράξουν διαρκώς περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα. Με δεδομένο το γεγονός ότι το αλουμίνιο ως υλικό ενσωματώνεται ολοένα και πιο πολύ στο σχεδιασμό και την κατασκευή αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων, η συνεργασία μας με τη NIO θα αναδείξει τα ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα του αυτοκινητοβιομηχανικού αλουμινίου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.