ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ο 8ος χρόνος λειτουργίας της Σχολής Ειδίκευσης Τεχνιτών Αλουμινίου είναι γεγονός!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου, το Ινστιτούτο Κατασκευών Αλουμινίου και η διεύθυνση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, πραγματοποίησαν την τελετή αποφοίτησης των μαθητών του 6ου & 7ου κύκλου και την έναρξη του 8ου κύκλου της Σχολής Ειδίκευσης Τεχνιτών Αλουμινίου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ, στις εγκαταστάσεις του φυλακών Αυλώνα.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με την ίδια ζέση της πρώτης χρονιάς, ο ΣΕΚΑ και ο ακούραστος Κωνσταντίνος Λένος, συνεχίζουν με συνέπεια αυτό που πριν 7 χρόνια ξεκίνησαν, με την αναβάθμιση της σχολής και τη λειτουργία της, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Δικαιοσύνης πλέον.

Ο Κώστας Λένος (δεξιά) σε παλαιότερη βράβευσή του από τον πρόεδρο του ΣΕΚΑ Κώστα Διαμαντή, για την ομολογουμένως αξιέπαινη προσπάθειά του όλα αυτά τα χρόνια να στήσει και να διατηρήσει την Σχολή Τεχνιτών Αλουμινίου στο Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Αυλώνα.

Σε ένα περιβάλλον που διαφέρει από τα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αφού στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα το ποσοστό των μαθητών προσεγγίζει το 80% των κρατουμένων (180 μαθητές επί συνόλου 225 κρατουμένων), η Σχολή βρήκε πρόσφορο έδαφος και «ρίζωσε».

Στο ΕΚΚΝ Αυλώνα ενστερνίζονται πως τα σχολεία των φυλακών αποτελούν το βασικότερο εργαλείο σωφρονιστικής πολιτικής και πως ο ανθρώπινος παράγοντας, το «νοιάξιμο» που αποπνέει η εκπαιδευτική δομή, είναι το εργαλείο που θα σπάσει τον κύκλο της υποτροπής. Ο κ. Κ. Λένος, έχοντας γίνει πλέον δάσκαλος των φυλακών, δεν είναι ο τυπικός δάσκαλος, Είναι ο άνθρωπος- δάσκαλος που προσπαθεί να «κερδίσει» τους μαθητές του. Αυτός είναι ο ρόλος και το λειτούργημά του. Και το επιτυγχάνει άριστα.

Για παράδειγμα, μαθητής αφγανικής καταγωγής ζήτησε να πάρει αναβολή από το πολυπόθητο για όλους Εφετείο, ώστε να καταφέρει να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στη Σχολή Αλουμινίου και να πάρει την πιστοποίηση του τεχνίτη. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στη Γαλλία σε τεχνική εταιρεία τοποθέτησης κουφωμάτων αλουμινίου!

Πολλά μπράβο στα παιδιά που δουλεύουν για να αλλάξουν τη ζωή τους και στον εκπαιδευτή τους και χειροκροτούμε όλοι αυτή τους την προσπάθεια. Σίγουρα όμως ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, χρειάζεται τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και κυρίως των υπευθύνων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων. Μην ξεχνάμε ότι η Σχολή εδρεύει και λειτουργεί μέσα στον χώρο του Καταστήματος.

Η διοίκηση του ΣΕΚΑ ευχαριστεί από καρδιάς τον διευθυντή του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. για την συμπαράσταση και υποστήριξη και την κα Απειρανθίτου, κοινωνική λειτουργό & Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ε.Κ.Κ.Ν.Α. για την άριστη συνεργασία. Ευχαριστεί επίσης, τις επιχειρήσεις που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας πρώτες ύλες, μηχανήματα, εξαρτήματα και αναλώσιμα, αλλά και υλική και ηθική υποστήριξη (ALUMIL, ALUMINCO, ELVIAL, ETEM, ΔΟΥΚΑΣ, ΝΕΟΚΕΜ, WURTH, ROTO, GIESSE, ΣΤΑΜΕΛΟΣ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.