ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: 20% πάνω οι πωλήσεις το 2016, στο 70% του τζίρου οι εξαγωγές!

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ELVIAL Ασημίνα Τζίκα υποστηρίζει ότι η εμμονή της εταιρείας στην ποιότητα των προϊόντων της έχει φέρει τις επιτυχίες…

Με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, κοντά στο 20%, έκλεισε το 2016 η βιομηχανία διέλασης ELVIAL ΑΕ, παίρνοντας σημαντική ώθηση από την πετυχημένη διείσδυσή της στην ευρωπαϊκή αγορά και τα νέα καινοτόμα προϊόντα που έχει λανσάρει. Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας Ασημίνα Τζίκα, που μίλησε στο aluNET.gr, η ELVIAL έκλεισε το 2016 με κύκλο εργασιών περίπου στα 55 εκατ. ευρώ, έναντι 46,3 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη υπολογίζονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό των εξαγωγών της άγγιξε το 70% του τζίρου, έναντι ποσοστού 28% που ήταν το 2010, 48% το 2014 και 56% το 2015, καταφέρνοντας έτσι να περάσει αλώβητη από τη συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς.

Σύμφωνα με την κ. Τζίκα, η πετυχημένη πορεία της εταιρείας οφείλεται στο ότι κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της παρουσίας της στις απαιτητικές αγορές της κεντρικής Ευρώπης, όπου πρώτο ζητούμενο είναι η ποιότητα. Πλέον, οι μεγαλύτεροι πελάτες της βορειοελλαδικής βιομηχανίας βρίσκονται στη Γερμανία και τη Γαλλία, ακολούθως σε Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο και Αυστρία, ενώ πολύ ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα από το άνοιγμα που έχει επιχειρήσει τον τελευταίο καιρό και στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Σκανδιναβίας και πρόσφατα της Μέσης Ανατολής.

Η ELVIAL υλοποιεί σε δύο φάσεις και σε βάθος πενταετίας επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25-30 εκατ. ευρώ, το πρώτο μέρος του οποίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017. Οι επενδύσεις της αφορούν τη δημιουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής και δύο νέων βαφείων, νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς και την προμήθεια του πιο σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.