ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Χορηγός στο Αλουμίνιο, Χορηγός στο Μέλλον!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Forum, με τίτλο «Ελληνικό Αλουμίνιο: Επενδύσεις, Εξωστρέφεια, Αειφορία», αποδεικνύοντας ότι ο κλάδος του αλουμινίου είναι ένας από τους δυναμικότερους βιομηχανικούς κλάδους της χώρας. Τόσο η επιχειρηματική, όσο και η πολιτική σκηνή, αγκάλιασε τη διοργάνωση, προσδίδοντας της το κύρος και την προσοχή που της άρμοζε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Forum, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική: υλικότητα, τεχνολογία και αειφορία», το οποίο εξήρε τη σημασία του κλάδου του αλουμινίου στην εθνική οικονομία και την ανταγωνιστικότητά του στο διεθνές στερέωμα.

Η ALUMIL, εκ των βασικών χορηγών του Διεθνούς Forum, δε θα μπορούσε να λείψει από αυτήν τη διοργάνωση, καθώς αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, με ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στις διεθνείς αγορές, έχοντας παρουσία σε πάνω από 60 χώρες και πραγματοποιώντας το 90% του κύκλου εργασιών της στο εξωτερικό.

Δείτε ένα όμορφο βίντεο με πλάνα από τη 2η μέρα του Διεθνούς Forum της E.E.A.

Video by Harry Lapsatis for ARCHISEARCH.gr & the Design Ambassador

Το ειδικό συνέδριο για το αλουμίνιο στην αρχιτεκτονική ολοκληρώθηκε με τη στρατηγική συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Forum. Σκοπός του ήταν αφενός η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο αλουμίνιο και τις χρήσεις του στην αρχιτεκτονική και αφετέρου, η προβολή των τεχνολογικών καινοτομιών του υλικού σε μελέτες παραδειγμάτων έργων κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και προσωπικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επισημάνθηκε ότι το αλουμίνιο αποτελεί σύμμαχο στην εξέλιξη του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα.Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην ευρύτητα της χρήσης του αλουμινίου για την απόδοση κατά την επίλυση κατασκευαστικών ζητημάτων, σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη αρχιτεκτονική, αλλά και τη δημιουργία και υλοποίηση σύνθετων κατασκευών.

Όπως τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους αρχιτέκτονες ομιλητές, το αλουμίνιο κατά την αρχιτεκτονική σύνθεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως ένα συνθετικό στοιχείο που ενοποιεί και διαμορφώνει επιφάνειες, είτε ως ένα στοιχείο που δημιουργεί, αλλά και αναιρεί όρια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.