ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Από ανακυκλωμένο αλουμίνιο η Ολυμπιακή Δάδα στους Αγώνες του Τόκυο το 2020

Αλουμίνιο που προέρχεται από τις προσωρινές εγκαταστάσεις στέγασης στη Φουκουσίμα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της Δάδας της Ολυμπιακής Φλόγας στους Αγώνες του Τόκυο.

Η χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου για τη Δάδα έρχεται να «δέσει» με ένα από τα κύρια θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο που αφορά στην ανασυγκρότηση των Αγώνων.

Η Φουκουσίμα γνώρισε μεγαλειώδη καταστροφή πριν μερικά χρονιά εξαιτίας του μεγάλου σεισμού και του πυρηνικού εφιάλτη που ακολούθησε.

Περισσότερα από 10.000 κομμάτια αλουμινίου απαιτούνται για τις Δάδες που θα χρησιμοποιήσουν οι δρομείς σε όλο τον κόσμο για τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελλάδα στην Ιαπωνία στις 20 Μαρτίου του 2020.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για την κατασκευή των περίπου 5.000 μεταλλίων θα χρησιμοποιηθούν ανακυκλωμένα υλικά από συσκευές που θα παραδώσουν οι καταναλωτές σε παγκόσμια κλίμακα.

Η “Φλόγα της Ανασυγκρότησης” από ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα παρουσιαστεί αρχικά σε τρεις περιοχές της Ιαπωνίας, Μιγιάγκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα οι οποίες χτυπήθηκαν περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό.

Ο σχεδιασμός της φλόγας που έχει ήδη την έγκριση της Ολυμπιακής Επιτροπής θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό την επόμενη άνοιξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.