ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Προσυνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην εκδήλωση που είχε σύνθημα «Με το βλέμμα στο αύριο» αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα και προβληματισμοί του κλάδου.

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Στην εκδήλωση που είχε σύνθημα «Με το βλέμμα στο αύριο» αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα και προβληματισμοί του κλάδου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ηρακλείου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Κωνσταντίνος Στριλιγκάς, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους.

Παρευρέθηκαν και απηυθύναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης, Γεώργιος Χριστοδουλάκης και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ, Νικόλαος Λειβαδιωτάκης.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Ελευθέριος Πλαστάρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Ιωάννης Στριλιγκάς, ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Δημήτριος Τσελεπής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λάρισας & Περιχώρων, Ιωακείμ Μπαχατήρογλου. Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα των νοικοκυριών, στο υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων που συντηρεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, στην ανεπαρκή χρηματοδότηση και στην ανασφάλεια που υπάρχει στην αγορά λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται, όπως ο νέος τρόπος τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων.

Επίσης αναφέρθηκε στην εκπαίδευση – κατάρτιση και στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στην επικαιροποίηση του επαγγελματικού περιγράμματος που συμμετείχε η ΠΟΒΑΣ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αδειοδότηση του επαγγέλματος και τις πιστοποιήσεις προσώπων. Τόνισε τέλος ότι «ο κλάδος έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει τα επόμενα χρόνια».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ, Χρήστος Παπαευθυμίου

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ, Χρήστος Παπαευθυμίου στην ομιλία του αναφέρθηκε λεπτομερώς στα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας που είναι σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς και στα προβλήματα που προκύπτουν κατά την υλοποίησή τους.

Επίσης οι κ.κ. Αντώνιος Αμανιός, Business Consultant της Architectural Aluminium Academy, Γεώργιος Μπολιάς, Χημικός & Δ/ντής Πωλήσεων της NEOKEM και Χρήστος Πολυλογίδης, Area Manager της ALUMINCO, ανέπτυξαν θέματα με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους συνάδελφους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Στο Προσυνέδριο παρευρέθηκαν επίσης βιοτέχνες επαγγελματίες, μέλη Σωματείων της ΠΟΒΑΣ καθώς και στελέχη της Βιομηχανίας. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΠΟΒΑΣ, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς και την οργανωτική υποστήριξη της Profilmedia. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο προς τιμή των παρευρισκομένων.

Η επόμενη μεγάλη συνάντηση του κλάδου θα είναι στη Λάρισα, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.