ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Το αλουμίνιο «πρωταθλητής» των ελληνικών εξαγωγών προς τη γαλλική αγορά

Το αλουμίνιο και τα παράγωγά του είναι στην πρώτη θέση των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Γαλλία, όπως αναφέρεται στο τελευταίο ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας μας στο Παρίσι.

Το γεγονός έχει μια ιδιαίτερα συμβολική σημασία, καθώς η παραγωγή αλουμινίου στην Ελλάδα ξεκίνησε μεταπολεμικά από τη γαλλική Πεσινέ με την εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος που από το 2005 είναι μέλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Συγκεκριμένα, στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γαλλία, την πρώτη θέση μεταξύ των κατηγοριών εξαγόμενων προϊόντων καταλαμβάνει το αλουμίνιο και τα προϊόντα αυτού, με μερίδιο 14,6% επί των συνολικών εξαγωγών προς τη χώρα και αξία 75 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 7,3%.

Στη 2η θέση βρίσκονται τα φαρμακευτικά προϊόντα με 58,6 εκατ. ευρώ και μερίδιο 11,3%. Ακολουθούν οι πλαστικές ύλες με 42,6 εκατ. ευρώ και μερίδιο 8,2%, τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας με 41,6 εκατ. ευρώ και μερίδιο 8,0% και τα παρασκευάσματα λαχανικών, καρπών και φρούτων με 31,7 εκατ. ευρώ και μερίδιο 6,1%. Οι πρώτες πέντε κατηγορίες κατέχουν το 48,3% του συνόλου των εξαγωγών, ενώ οι πρώτες 20 κατηγορίες συγκεντρώνουν το 83,9% του συνόλου των εξαγωγών.

Πηγή: reporter.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.