ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Αμερικανική Ένωση Αλουμινίου: Απογοήτευση από την απόφαση Τραμπ!

Η Heidi Brock, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Αλουμινίου, εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σε απάντηση της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τερματίσει τις απαλλαγές από το τιμολόγιο αλουμινίου του άρθρου 232 για τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μεξικό.

“Η Ένωση Αλουμινίου είναι απογοητευμένη από τη σημερινή ανακοίνωση που επεκτείνει τους δασμούς αλουμινίου σε πρόσθετες ζωτικές χώρες εταίρους μας. Η ένωση, η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία της παραγωγής αλουμινίου και των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ότι καμία χώρα που λειτουργεί ως οικονομία της αγοράς δεν θα πρέπει να υπόκειται σε περιττούς και ενοχλητικούς δασμούς ή ποσοστώσεις. Τα εμπορικά διορθωτικά μέτρα της διοίκησης πρέπει να στοχεύουν ειδικά στη διαρθρωτική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα αλουμινίου στην Κίνα, η οποία προκαλείται από αχαλίνωτες, παράνομες κρατικές επιδοτήσεις στη χώρα αυτή. Η αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί η βιομηχανία αλουμινίου στις Η.Π.Α., αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες εθνικής ασφάλειας που εντοπίστηκαν από το Τμήμα Εμπορίου”

Πρόσθεσε δε: “Η σημερινή απόφαση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Κίνας, ενώ δυνητικά αποξενώνει τους εμπορικούς εταίρους μας και διακόπτει τις αλυσίδες εφοδιασμού που επηρεάζουν το 97% των θέσεων εργασίας των βιομηχανιών αλουμινίου στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ρεκόρ ζήτησης αλουμινίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι κρίσιμο οι παραγωγοί αλουμινίου να έχουν μια σταθερή και αξιόπιστη πηγή εφοδιασμού. Ενώ αυτό είναι ένα ατυχές αποτέλεσμα, η Ένωση Αλουμινίου θα συνεχίσει το διάλογό της με τη διοίκηση για τον κοινό στόχο μας για μια υγιή και βιώσιμη βιομηχανία αλουμινίου των ΗΠΑ”.

Την επόμενη εβδομάδα, η Αμερικανική Ένωση Αλουμινίου θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής με στελέχη της βιομηχανίας, κυβερνητικούς αξιωματούχους και παγκόσμιους εταίρους αλουμινί,ου για να συζητήσουν έναν “οδικό χάρτη” για κυβερνητική πολυμερή δράση στην αγορά αλουμινίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ στις 3 έως 4 Ιουνίου πριν από τη συνεδρίαση της G7 την ίδια εβδομάδα. Τον Απρίλιο, η ένωση δημοσίευσε μια κοινή επιστολή με τους ομολόγους της στην Ευρώπη, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Μεξικό, προτρέποντας τους ηγέτες της G20 να θεσπίσουν ένα παγκόσμιο φόρουμ για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.