ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Εφιστά την προσοχή των κατασκευαστών σχετικά με την ανακύκλωση των παλιών κουφωμάτων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Διευκρινήσεις σχετικά με την ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων για τα έργα του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» εξέδωσε η ΠΟΒΑΣ.

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΒΑΣ αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Σύμφωνα με τον ισχύοντα οδηγό του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ (1η τροποποίηση Ιανουάριος 2021), στη σελ. 26 προβλέπει ότι ο διαχειριστής (ανάδοχος ή κύριος του έργου) των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.), υποχρεούται για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων αυτών, με σκοπό ιδίως την προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Αρχικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (ωφελούμενος του έργου) θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα διαχειριστεί αυτός τα απόβλητα ή θα τα αναθέσει σε ανάδοχο. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να καταγραφεί στο «Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων – Ολοκλήρωσης Έργου».

Εφόσον ο κατασκευαστής κουφωμάτων αναλάβει να συλλέξει τα απόβλητα και να τα διαχειριστεί ο ίδιος, τότε οφείλει να τα συγκεντρώσει και στη συνέχεια να τα διαθέσει σε εταιρεία η οποία είναι κάτοχος άδειας συλλογής / μεταφοράς Α.Ε.Κ.Κ.

Στον οδηγό του προγράμματος, καθώς και στο Παράρτημα Χ του οδηγού, δεν αναφέρεται ότι θα πρέπει για κάθε έργο να υπάρχει έντυπο διαχείρισης των αποβλήτων, το οποίο να κατατίθεται κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.