ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΤΕΜ: Κοντά στο 20% η αύξηση του κύκλου εργασιών της για το 2019!

Η επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας στο εργοστάσιο της Μαγούλας (αρχές 2018) αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας με νέα πρέσα (εγκατάσταση τέλος 2019) αποτυπώνει τη αναπτυξιακή δυναμική της ΕΤΕΜ.

Η δυναμική διέλαση εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση των επενδύσεων κατά 51% (2018-2019), ενώ σχεδιάζεται η σταθερή συμβολή σε επενδύσεις της τάξης 27-32% επί του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση.

Οι παραπάνω κινήσεις  συνέβαλαν σημαντικά στην ραγδαία αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 68% για το 2018, ενώ το 2019 η αύξηση αναμένεται να «κλειδώσει» κοντά στο 20% σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του aluNET.gr.

Ειδική μνεία αξίζει στο γεγονός ότι το 100% των α’ υλών (μπιγιέτες) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των διελασμένων προφίλ στο εργοστάσιο της Μαγούλας, παράγονται στο χυτήριο της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου.

Σημαντικές επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

Στον δεύτερο πυλώνα επενδύσεων, η ΕΤΕΜ επενδύει κυρίως στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η πλήρης αναδιοργάνωση του μοντέλου διαχείρισης των προϊόντων, αλλά και της παραγωγικότητας των αποθηκών, με αυτοματισμούς και high-end συστήματα διαχείρισης, έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής διέλασης στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό, στις αγορές της Ευρώπης, Αμερικής κι Ασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικαιροποίηση της μελέτης για ασφαλείς φορτώσεις και μεταφορές των προϊόντων, στοχεύει στην εξάλειψη εν δυνάμει ατυχημάτων εντός κι εκτός εταιρείας αλλά και στην πιστοποίηση της ΕΤΕΜ βάσει των αυστηρών Ευρωπαϊκών προτύπων.

Διευρύνεται το δίκτυο πωλήσεων

Η αναμόρφωση κι ενίσχυση του υποκαταστήματος της Θεσσαλονίκης και η έναρξη νέου Εμπορικού καταστήματος στην Κρήτη (2019), φέρνει τα προϊόντα της ΕΤΕΜ πιο κοντά στους πελάτες της με ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Πέραν τούτου, ενδυναμώνονται οι θυγατρικές στο εξωτερικό, με επενδύσεις νέων αποθηκών στη Ρουμανία, ενώ στο πλάνο της εταιρείας εξετάζεται η σύσταση περισσοτέρων εμπορικών καταστημάτων και Κέντρων διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Υψηλή συμβολή στην εγχώρια οικονομία

Σε συνέχεια της αναφοράς για χρήση ελληνικών α’ υλών αλλά και της τοπικής ανακύκλωσης σε ποσοστό 100%, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕΜ συμμετέχει σε σημαντικό βαθμό στην ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε σύνολο αγορών που ξεπερνάει τα 10 εκ. ευρώ (2019), το 58% της αξίας ενισχύει την εγχώρια αγορά. Παρότι σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να μειώνεται η συμβολή από το 75% του 2017, στην ουσία καταγράφεται αύξηση του τζίρου αγορών κατά 126% το συγκεκριμένο έτος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.