ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Χορηγός στην ημερίδα «Χώροι Τέχνης» (17/10/2019)

Η EUROPA είναι χορηγός στην ημερίδα της Διεθνούς Επιθεώρησης Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο «Χώροι Τέχνης» την Πέμπτη 17/10/2019 και ώρα 18.00. Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους των ΔΟΜΩΝ «Χώροι Τέχνης» που θα διανεμηθεί στην ημερίδα.

Σε συνέχεια των αφιερωμάτων σε μουσεία τέχνης και σε κατοικίες-εργαστήρια καλλιτεχνών, οι ΔΟΜΕΣ θα προσεγγίσουν την ενδιάμεση φάση, μετά το εργαστήριο και πριν το μουσείο. Οι γκαλερί στην Ελλάδα στεγάστηκαν αρχικά σε χώρους εμπορικών καταστημάτων ή ξενοδοχείων ή ακόμα και σε πλοία, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με άλλες συγγενείς δραστηριότητες, ή σε άλλους παραθεριστικούς προορισμούς, ενώ πιο πρόσφατα κατέλαβαν τυπικά διαμερίσματα και γραφεία.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνει ο αριθμός των αιθουσών που στεγάζονται σε αυτοτελή κτήρια, αξιοποιώντας τις σχετικές δυνατότητες. Το αφιέρωμα του τεύχους θα εξετάσει τις μεταλλάξεις του τρόπου λειτουργίας των γκαλερί ανάμεσα στο εμπορικό, το κοσμικό, το λειτουργικό, το δημιουργικό και το επιτελεστικό, με έμφαση στην τρέχουσα αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες όπως της Μαριλένας Κασιμάτη, ιστορικού τέχνης, της Τατιάνας Σπνάρη-Πολλάλη, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, διευθυντρίας της γκαλερί CITRONNE, η Εευθερία Τσέλιου, ιστορικός τέχνης, ιδιοκτήτρια της γκαλερί Eleftheria Tseliou Gallery, η Γεωργία Σαγρή, εικαστικός καλλιτέχνιδα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τέλος η Αγγελική Αντωνοπούλου, ιδιοκτήτρια της γκαλερί a. antonopoulou art. Την ημερίδα συντονίζει ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καθηητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση αναμένεται να μονοπωλήσει το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.