ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου και ΠΟΒΑΣ συντονίζουν τις κινήσεις τους για το «εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

attika1Ιδιαίτερη συνάντηση είχαν την περασμένη εβδομάδα οι πρόεδροι της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), Γιώργος Δουκίδης και Θεόφιλος Παγιάτης, οι οποίοι συζήτησαν για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις και τις διαφαινόμενες προοπτικές για την προκήρυξη του νέου προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» η καθυστέρηση αναγγελίας του οποίου έχει ανησυχήσει την αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο εκπρόσωποι των ανωτέρω φορέων, αφού διαπίστωσαν την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο, συμφώνησαν τον από κοινού συντονισμό των επόμενων κινήσεών τους, παράλληλα με άλλους κλαδικούς φορείς, ώστε να πιέσουν με κάθε δυνατόν τρόπο τους υπεύθυνους, ώστε να προκηρυχθεί άμεσα το πρόγραμμα.

Ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης
Ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης

«Οι συνεχείς οχλήσεις προς κάθε κατεύθυνση, δεν έφεραν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε λεπτομέρειες αφού δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση . Έχουμε στείλει ένα πλαίσιο προτάσεων και τηρούμε μια στάση αναμονής για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να υπάρχουν ευδιάκριτα σημάδια εκδήλωσης κάποιας συστηματικής προσπάθειας εκ μέρους των αρμοδίων…» δήλωσε προς το περιοδικό “Aluminium Magazine” ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Παγιάτης, οποίος και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα, με συντονισμένες ενέργειες θα αυξηθούν οι πιέσεις προς το υπουργείο, εφαρμόζοντας μία κοινή στρατηγική και με άλλους φορείς ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αρνητικό παραμένει το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει αναβαθμίσει μέχρι σήμερα τον υπάρχοντα Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ), κάτι που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις εκταμίευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων, αφού η αναβάθμιση του ΚΕΝΑΚ αποτελεί βασική προϋπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button