ALUNETΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ενημερωτική επίσκεψη του ΔΣ της ΠΟΒΑΣ στον Βόλο

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΠΟΒΑΣ Θ. Παγιάτη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΠΟΒΑΣ Θ. Παγιάτη

Μετά από πρόσκληση του σωματείου Μαγνησίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών πραγματοποίησε το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιό της στα γραφεία του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της ΠΟΒΑΣ Νίκος Κεραμίδας και Στέλιος Λαμπρακόπουλος, καθώς επίσης ο πρόεδρος Αλέξανδρος Δημόπουλος και μέλη του τοπικού σωματείου. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ήπιο και δημιουργικό κλίμα, με ιδιαίτερες αναφορές στα προβλήματα των βιοτεχνών της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, σε ανοικτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της ΠΟΒΑΣ στο Επιμελητήριο του νομού Μαγνησίας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θεόφιλος Παγιάτης ανέλυσε τα θέματα της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των κατασκευαστών, ενώ αναφέρθηκε λεπτομερώς και στα θέματα του αθέμιτου ανταγωνισμού και του συνεργατικού σχηματισμού, για τον οποίον έχει υλοποιηθεί σχετική μελέτη. Επίσης, παρέθεσε τις προτάσεις της ομοσπονδίας για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» καθώς και τις αιτίες καθυστέρησης έναρξής του.

Οι αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Σπύρος Δημητριάδης και ο αναπληρωτής ταμίας Λάζαρος Ασλανίδης αναφέρθηκαν στις πιστοποιήσεις και την αδειοδότηση των ηλεκτροσυγκολλητών, ένα μείζον θέμα με το οποίο ασχολείται η αρμόδια ομάδα εργασίας για τις μεταλλικές κατασκευές της ΠΟΒΑΣ.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι έλαβαν σημαντικές πληροφορίες και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί τμήμα κατασκευαστών στον Βόλο, με σκοπό την εκπαίδευση και την πιστοποίησή τους από ανεξάρτητο φορέα, όπως προβλέπεται από το σχήμα της πιστοποίησης.

Τα διοικητικά στελέχη της ΠΟΒΑΣ, στο πλαίσιο της ειλημμένης απόφασης για την ενίσχυση της αμφίδρομης επικοινωνίας με τη βάση των σωματείων-μελών, συνεχίζουν τις επισκέψεις στην περιφέρεια με στόχο την ενότητα του κλάδου και τη συλλογική διεκδίκηση λύσεων στα κοινά καθημερινά προβλήματα των επαγγελματιών του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.