ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το Futur Palais de Justice Paris με τα χρώματα Interpon D2525 της AkzoNobel

Το έργο για το νέο συγκρότημα δικαστηρίων του Παρισιού, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη, πραγματοποιείται με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα συγκεντρώνει σε μια ενιαία περιοχή τις υποδομές δικαστηρίων του Παρισιού, ανακουφίζοντας το κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στη ζώνη αστικής ανάπτυξης του Clichy-Batignolles, στο βόρειο άκρο του Παρισιού, σε κομβικό σημείο μεταξύ των διοικητικών διαμερισμάτων του, με άμεση πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι μεγάλες διαστάσεις του κτηρίου περιορίζονται με το διαχωρισμό του σε τέσσερις επάλληλους κτηριακούς όγκους, λεπτούς και «διάφανους», μέγιστου ύψους 160 μ. Αυτό το κλιμακωτό σύστημα οδηγεί σε μεγάλες βεράντες στους τελευταίους ορόφους, όπου θα φυτευτούν 500 περίπου δέντρα, δημιουργώντας άνετους χώρους.

Ο πύργος είναι στενός και επιτρέπει την είσοδο μεγάλου ποσοστού του φυσικού φωτός και την επαφή με τον έξω κόσμο. Και στις δύο πλαϊνές πλευρές του κτηρίου το διπλό κέλυφος διακόπτεται από ένα ραχιαίο πτερύγιο, μια κατακόρυφη λωρίδα με ανελκυστήρες, που προσφέρουν μεγάλη θέα στο Παρίσι.

Η χρήση του φυσικού αερισμού, η ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών πάνελ στην πρόσοψη και η συλλογή βρόχινου νερού είναι μερικές από τις περιβαλλοντικές λύσεις που βρίσκουν εφαρμογή σε αυτό το έργο, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς ως προς την κατανάλωση ενέργειας στα ψηλά κτήρια.

Για τις μεταλλικές επιφάνειες των προσόψεων του κτηρίου και τα κουφώματα επιλέχθηκαν από τους αρχιτέκτονες του Renzo Piano Building Workshop τα λεία λευκά ματ και σατινέ και η απαλή γκριζογάλανη απόχρωση Celestial Blue της σειράς υπερανθεκτικών πουδρών Interpon D2525 της AkzoNobel, με αποδεδειγμένη αντοχή μεγαλύτερη των 25 ετών σε κτήρια σε όλον τον κόσμο και πραγματικές εγγυήσεις χρώματος έως και 25 χρόνια (υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις).

Τα χρώματα Interpon D2525 της AkzoNobel περιλαμβάνονται στις διάσημες αρχιτεκτονικές συλλογές Futura 2014-2017, Structura και Anodic και ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα αμερικανικά πρότυπα AAMA 2604-5 (τεστ Florida 5 ετών).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.