ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Επίσημη απάντηση της ALUMIL σε πρόσφατα δυσμενή δημοσιεύματα

ALUMIL FACTORY

Μετά τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, η ALUMIL A.E. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας αντικρούει δυσμενείς αναφορές που αναφέρονται στην πορεία του Ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ALUMIL αναφέρει:

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ALUMIL

Οι πωλήσεις του Ομίλου, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επεκτατικής πολιτικής του σ’ όλο τον κόσμο (εξαγωγές σε 63 χώρες), αυξάνονται με εξαιρετικούς ρυθμούς, και οι οποίες:

  • το 2014 ήταν 172,2 εκ. ευρώ,
  • το 2015 ήταν 191,1 εκ. ευρώ (αύξηση 11%) ενώ
  • το 2016 προβλέπεται αύξηση πωλήσεων πάνω από 10%
  • από αυτές τις πωλήσεις, πλέον του 85%, πραγματοποιείται στο εξωτερικό
  • τα αποθέματα, οι απαιτήσεις και τα διαθέσιμα του ομίλου ανέρχονται σε 151,4 εκ. ευρώ
  • το 2015 έγιναν 10,1 εκ. ευρώ προβλέψεις για επισφάλειες

 

Ήδη το α’ εξάμηνο του 2016:

  • η μητρική εταιρεία αύξησε τον όγκο πωλήσεων περισσότερο από 18 %
  • ο όμιλος, συνολικά, αύξησε τον όγκο πωλήσεων περισσότερο από 8 %

Η εταιρεία έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές (οριστικό φύλλο ελέγχου) για τις χρήσεις μέχρι και το 2009.  Στη συνέχεια, με βάση την φορολογική νομοθεσία από την χρήση του 2011, ο φορολογικός έλεγχος διενεργείται από τους νόμιμους ελεγκτές (Ernst Young), οι οποίοι κοινοποιούν υποχρεωτικά τα ευρήματα τους στις φορολογικές αρχές και διαμορφώνουν τα αποτελέσματα του ομίλου, αφού συμπεριλάβουν τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις προβλέπεται ότι είναι πιθανό να προκύψουν. Με την συγκεκριμένη διαδικασία έχουν ελεγχθεί φορολογικά οι χρήσεις μέχρι και το έτος 2014, ενώ είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος της χρήσης 2015.

Ο όμιλος Alumil αποτελείται από περισσότερες από 21 εταιρίες, με διοικητικά συμβούλια, 23 διευθυντές διοίκησης (που αμείβονται και με bonus επίτευξης στόχων), και το σύνολο των αμοιβών τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των βασικών μετόχων (των οποίων οι αμοιβές μειώθηκαν), ανέρχονται στο ποσό των 1,57 εκ. ευρώ.

Τέλος, το ανθρώπινο δυναμικό της Αlumil Ελλάδος έχει αυξηθεί κατά 50 άτομα ενώ το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου έχει αυξηθεί κατά 120 άτομα το τελευταίο έτος.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της ALUMIL εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.