ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Χορηγός στην επιτυχημένη αρχιτεκτονική διοργάνωση των Βραβείων ΔΟΜΕΣ

Η EUROPA για ακόμη μια φορά ήταν χορηγός στα Βραβεία ΔΟΜΕΣ που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από το ομώνυμο περιοδικό. Στο πλαίσιο της ίδρυσης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, τα Βραβεία ΔΟΜΕΣ πλέον μετονομάστηκαν σε Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής. Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η εκδήλωση ήταν κλειστή και παρευρέθηκαν μόνο οι αρχιτέκτονες, φιναλίστ των βραβείων. Ωστόσο, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των λογαριασμών του DOMa στα social media.

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 191 στις εξής τέσσερις (4) κατηγορίες βραβείων:

  • Βραβείο Καλύτερου Πραγματοποιημένου Έργου:

Κατοικία με Τέσσερις Κήπους, Λευκωσία, Κύπρος (draftworks*architects)

  • Βραβείο Καλύτερου Πρώτου Έργου Νέου Αρχιτέκτονα:

Κατοικία στις Αχλαδιές, Σκιάθος, Σποράδες (ALOS)

  • Βραβείο Καλύτερης Νέας Αρχιτεκτονικής Σε Υφιστάμενο Κτήριο:

Αποκατάσταση Αίθουσας Συναυλιών, Ωδείο Αθηνών  (atelier 66, tense architecture network_TAN)

  • Βραβείο Καλύτερης Μελέτης:

Σχολή Κάλων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα (Κωνσταντίνος Γρίβας, Στυλιανός Ζερεφός)

  • Βραβείο Συναδέλφων Καλύτερου Πραγματοποιημένου Έργου:

Κατοικία με Τέσσερις Κήπους, Λευκωσία, Κύπρος (draftworks*architects)

  • Βραβείο Συναδέλφων Καλύτερης Μελέτης :

Linear Habitat, Συγκρότημα κατοικιών, Μάνη, Μεσσηνία (Κωνσταντίνος Πυλιώτης, Αλκιβιάδης Πυλιώτης)

Επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές ήταν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες, υποψήφιοι για τις κατηγορίες «Πραγματοποιημένο έργο» και «Μελέτη».

Η παρουσία της EUROPA εστιάστηκε στα νέα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που ανέπτυξε η εταιρeία τον τελευταίο χρόνο, με έμφαση στο πρωτοποριακό συρόμενο σύστημα ESS34 Hybrid με στενό γάντζο, minimal σχεδιασμού και πληθώρα κατασκευαστικών δυνατοτήτων, για οικιστικές και ξενοδοχειακές εφαρμογές. Με πλάτος μόλις 25 χιλ. χαρίζει σχεδόν ανεμπόδιστη θέα σε κάθε άνοιγμα, περισσότερο φωτισμό στον χώρο και μια minimal αισθητική, με τη σφραγίδα ποιότητας της EUROPA.

Η EUROPA για σειρά ετών στέκεται στο πλευρό του αρχιτεκτονικού κλάδου με στόχο την ενίσχυση και στήριξη της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και έκφρασης σε κάθε της πτυχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.