ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA THE LAB: Γνώση – Εξέλιξη – Επιτυχία

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρνει την ποιότητα της Europa σε κάθε κατασκευαστικό σε όλη την Ελλάδα!

Το EUROPA THE LAB προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Κατασκευαστών Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου», το οποίο υλοποιείται από την EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., με την επιστημονική συνεργασία της ΠΟΒΑΣ.

Ήδη οι συνολικές συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τους 200 κατασκευαστές αλουμινίου, τις 605 ώρες διδασκαλίας και 121 ημέρες μαθημάτων στον κύκλο ζωής του προγράμματος! Η Europa υλοποιεί σε όλο το εύρος της επικράτειας την υπόσχεσή της στους κατασκευαστές αλουμινίου για «άνοιγμα» του προγράμματος και στην περιφέρεια.

Ήδη έχει υλοποιήσει:

  • 4 Κύκλους σε κατασκευαστές της Αττικής – Εύβοιας – Βοιωτίας
  • 2 Κύκλους σε κατασκευαστές της Πελοποννήσου,
  • 1 Κύκλο σε κατασκευαστές της Δυτικής Ελλάδας,
  • 1 Κύκλο σε κατασκευαστές των Δωδεκανήσων,
  • 1 Κύκλο με κατασκευαστές της Κεντρικής & Βορείου Ελλάδος,
  • 2 Κύκλους με κατασκευαστές της ευρύτερης περιφέρειας της Κρήτης.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης είναι να παράσχει στους εργαζόμενους του κλάδου των αρχιτεκτονικών κατασκευών συστημάτων αλουμινίου, τις ειδικές επικαιροποιημένες γνώσεις – δεξιότητες – ικανότητες που απαιτούνται για την ορθή εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών κατά την κατασκευή και εγκατάσταση των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Στόχος

Α) Η αναβάθμιση του μοντέλου λειτουργίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του κλάδου.

Β) Η βασική κατάρτιση των κατασκευαστών συστημάτων αλουμινίου σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Γ) Η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και τεχνικών στη συναρμολόγηση και εγκατάσταση σύγχρονων και καινοτόμων συστημάτων αλουμινίου.

Η καινοτομία

Η καινοτομία του προγράμματος εντοπίζεται στην ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ θεωρητικού και πρακτικού μέρους, καθώς οι καταρτιζόμενοι καλούνται να εφαρμόσουν τις γνώσεις που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης, σε πραγματικό περιβάλλον κατασκευαστικής μονάδας πλήρως εξοπλισμένης με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Κεντρικός στόχος

Κεντρικός στόχος για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους παραμένει η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου, για την ουσιαστική αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των κατασκευών αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Ομάδα στόχου

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε απασχολούμενους στον κλάδο των αρχιτεκτονικών κατασκευών αλουμινίου, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, την επαγγελματική τους θέση και να ενισχύσουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Η επιτυχής συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση σχετικής βεβαίωσης παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης, και κατόπιν έπειτα από σχετικές εξετάσεις στην απόκτηση πιστοποιητικού ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Δίνεται ταυτόχρονα και η δυνατότητα για μετέπειτα συμμετοχή σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητο φορέα, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024.

Προϋποθέσεις παρακολούθησης

Οι προϋποθέσεις παρακολούθησης του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
  • Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να έχει συναφή εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών.
  • Ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες κατασκευαστές ή εργαζόμενοι σε επιχείρηση κατασκευής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.
  • Να έχει συμπληρωθεί η Αίτηση Συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Να έχει καταβληθεί το κόστος συμμετοχής του προγράμματος.

Κίνητρα συμμετοχής Κατασκευαστών

  • Αναβάθμιση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
  • Ενσωμάτωση νέων αναδυόμενων δεξιοτήτων με έμφαση στις «πράσινες» δεξιότητες.
  • Πιστοποιητικό Europa.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος για τους επιτυχόντες των εξετάσεων.
  • Εκπαίδευση για τη σωστή εφαρμογή του FPC (Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής).
  • Κατάλληλη προετοιμασία και βεβαίωση παρακολούθησης για συμμετοχή στις διαδικασίες πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων από διαπιστευμένο Φορέα σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024.

Τι αποκομίζει ο κατασκευαστής που συμμετέχει

Μετά την ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων η γνωστική εργαλειοθήκη του κάθε εκπαιδευόμενου θα αποτελείται από:

  • Εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας (δομικές κατασκευές, κτίρια μηδενικής κατανάλωσης, παθητικά κτίρια).
  • Γνώση των υφιστάμενων νομικών / κανονιστικών απαιτήσεων που αφορούν τα δομικά προϊόντα (κουφώματα, ρολά, παντζούρια, σήτες, υαλοπίνακες, εξαρτήματα κ.λπ.).
  • Κατανόηση των βασικών αρχών για την ορθή κοστολόγηση των κατασκευών και την επιλογή του σωστού τρόπου τιμολόγησης μέσω σύγχρονων προγραμμάτων κοστολόγησης.
  • Τρόπους σωστής οργάνωσης της παραγωγικής διαδικασίας (διάταξη χώρου, προγραμματισμός εργασιών, διαχείριση πόρων κ.τ.λ.).
  • Πρακτικές για την ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Τεχνικές πωλήσεων και διαδικασίες marketing για την καλύτερη προώθηση των αρχιτεκτονικών συστημάτων / Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
  • Κατανόηση και εφαρμογή των βασικών αρχών κατεργασίας, συναρμολόγησης, χρήσης εξαρτημάτων και δευτερευόντων υλικών.
  • Γνώση των βασικών αρχών και μεθόδων ελέγχου ποιότητας κατά την κατασκευή των κουφωμάτων σύμφωνα με τα κρίσιμα σημεία ελέγχου.
  • Επαρκής γνώση των μέτρων ασφαλείας και των αρχών προστασίας περιβάλλοντος κατά την κατασκευή και εγκατάσταση (διαχείριση απορριμμάτων, μείωση αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) / Κυκλική οικονομία.
  • Λεπτομερής γνώση των βασικών αρχών εγκατάστασης κουφωμάτων για την αποφυγή συχνών λαθών.

Προθάλαμος πιστοποίησης

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης από ανεξάρτητο φορέα με απώτερο σκοπό την αντικειμενική αναγνώριση εκείνων των κατασκευαστών που επιλέγουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους.

Το πρόγραμμα επεκτείνεται

Στην τελετή αποφοίτησης του 11ου Εκπαιδευτικού Κύκλου του προγράμματος τον Νοέμβριο του 2023, ο Δ/ντής Πωλήσεων Ελλάδος της EUROPA, Ανέστης Τάρλας, ανακοίνωσε επισήμως την επέκταση του εκπαιδευτικού κέντρου και σε νέα προγράμματα που θα αφορούν αμιγώς την εκπαίδευση των κατασκευαστών σε συστήματα της εταιρείας.

Τι δηλώνει η Project Manager του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού

Η Project Manager του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού μας μίλησε για το φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρείας όσον αφορά στην εκπαίδευση των κατασκευαστών και για τον τρόπο που μετουσιώθηκε το αρχικό όραμα της κας Ανούς Κ. Τζιρακιάν, Αντιπρόεδρου και CEO της Europa σε πραγματικότητα. Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση της κας Σιγανού.

«Για εμάς στην Europa το πρόγραμμα αποτέλεσε την πρακτική εφαρμογή ενός οράματος που είχε η Αντιπρόεδρος και CEO της εταιρείας μας κα Ανούς Κ. Τζιρακιάν με τον Πρόεδρο της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλο Παγιάτη. Ήταν ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από την αρχή σωστά με τη συμμετοχή των επιστημονικών συμβούλων της ΠΟΒΑΣ και το πρώτο στον κλάδο που οργανώθηκε με αυτό τον τρόπο.

Η Project Manager του EUROPA THE LAB, Γιώτα Σιγανού

Έκτοτε το πρόγραμμα εξελίχθηκε και εξελίσσεται συνεχώς, και μέσα από την τριβή των συμμετεχόντων κατασκευαστών, αλλά και μέσω της επέκτασής του σε νέες ενότητες, όπως η Βιωσιμότητα, η Μόνωση, ο Υαλοπίνακας, η συμμετοχή του αλουμινίου και του κατασκευαστή στα συστήματα Φ/Β πλαισίων κ.ά.

H Europa διαχρονικά πρωτοστατούσε στον τομέα της ποιότητας παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Όπως είχε πει και στις εναρκτήριες δηλώσεις της για το πρόγραμμα η κα Ανούς Τζιρακιάν, στόχος μας είναι να καταστήσουμε τους συμμετέχοντες κατασκευαστές, επαγγελματίες κύρους, κυρίαρχους στο πεδίο δραστηριότητάς τους και αυτό το πρόγραμμα, το επιτυγχάνει στον απόλυτο βαθμό. Μεγαλύτερη επιβεβαίωση αποτελούν οι δηλώσεις των κατασκευαστών μας για αυτό».

Πληροφορίες

Οδηγός Προγράμματος: http://thelab.europaprofil.com/TheLab-Odigos-Spoudon.pdf
Ηλεκτρονικές Δηλώσεις Συμμέτοχης: http://thelab.europaprofil.com/Subscribe.aspx

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.