ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Architectural Aluminium Academy: 8 λόγοι που κάνουν το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» να ξεχωρίζει

Το εκπαιδευτικό ταξίδι της Architectural Aluminium Academy συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά και σας παρουσιάζουμε 8 λόγους που κάνουν την Ακαδημία της ALUMIL να ξεχωρίζει.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ξεκινά τον Οκτώβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» της Architectural Aluminium Academy.

Πρόκειται για το πρώτο και πλέον ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αγορά, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια δυναμική καριέρα στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Όσοι αναζητούν ένα αντικείμενο σπουδών με προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, το πρόγραμμα της Ακαδημίας αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν το πρόγραμμα να ξεχωρίζει;

1. Ολοκληρωμένη εκπαίδευση: Το πρόγραμμα προσεγγίζει το αντικείμενο ολιστικά, προσφέροντας στους σπουδαστές τόσο θεωρητική όσο και τεχνική κατάρτιση, στοχεύοντας στη δημιουργία αξιόπιστων επαγγελματιών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων κατασκευών. Οι σπουδαστές αποκτούν ένα ευρύτατο φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων που καλύπτει όλες τις πτυχές του επαγγέλματος σήμερα: από το νομοθετικό πλαίσιο του κλάδου, τη διοικητική οργάνωση των επιχειρήσεων και την κοστολόγηση των προϊόντων μέχρι και τις βιώσιμες κατασκευαστικές πρακτικές που συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

2. Πρακτική εξάσκηση: Το πρόγραμμα εστιάζει στην πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία στην κατασκευή, τοποθέτηση, συντήρηση, επισκευή και αποξήλωση κουφωμάτων αλουμινίου. Οι σπουδαστές εξοικειώνονται με εργαλεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικά σχέδια, μαθαίνουν να χειρίζονται με ασφάλεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό και γνωρίζουν σε βάθος τα τεχνικά χαρακτηριστικά διαφορετικών υλικών ώστε να τα εφαρμόζουν σωστά.

3. Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις: Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε εργαστήρια που διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό, διασφαλίζοντας ότι οι σπουδαστές εφαρμόζουν στην πράξη όλες τις μεθόδους και τεχνικές εγκατάστασης που μαθαίνουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

4. Έμπειροι εισηγητές: Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους εκπαιδευτές, με πολυετή γνώση και εργασιακή εμπειρία στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

5. Στην καρδιά των εξελίξεων: Επιλέγοντας την Architectural Aluminium Academy, οι σπουδαστές επιλέγουν έναν οργανισμό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ALUMIL, κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, και τη σύμπραξη, μεταξύ άλλων, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των εταιρειών τεχνολογίας D-Cube και Atlantis Engineering. Έτσι, οι σπουδαστές γίνονται μέλη μιας κοινότητας επαγγελματιών και φορέων που βρίσκεται στην καρδιά των διεθνών εξελίξεων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου με τη συνεχή διάδοση της γνώσης.

6. Ευκαιρίες δικτύωσης: H Architectural Aluminium Academy διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στον κλάδο της κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου. Έτσι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι εκπαιδευόμενοι έρχονται σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, αποκτώντας πολύτιμες διασυνδέσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

7. Ευκαιρίες καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να απασχοληθούν:

  • Ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εμπορία, κατασκευή και τοποθέτηση παντός τύπου κουφωμάτων αλουμινίου.
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αναλαμβάνοντας εργολαβικά την προμήθεια, κατασκευή, τοποθέτηση και συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου.
  • Ως τεχνίτες σε εταιρείες διέλασης.

8. Βεβαίωση σπουδών: Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι λαμβάνουν βεβαίωση σπουδών από την Architectural Aluminium Academy, που τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης από Τρίτο Ανεξάρτητο Φορέα.

Οι σπουδές στην Architectural Aluminium Academy είναι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που προάγει την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των σπουδαστών, οι οποίοι μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, να ξεπερνούν προβλήματα, να αναπτύσσουν δεξιότητες ομαδικότητας και συνεργασίας και να εφοδιάζονται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους δυνατότητες και να γίνουν ολοκληρωμένοι επαγγελματίες.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου», μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ακαδημία μέσω της παρακάτω φόρμας ή καλώντας στα τηλέφωνα 23160 22310 (Θεσσαλονίκη) και 210 6298188 (Αθήνα).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.