ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Όμιλος fischer: Πετυχημένη στρατηγική διεθνούς αναπτυξιακής πορείας!


Ο όμιλος εταιριών fischer κατέγραψε το 2016 σημαντική αύξηση εσόδων 6,2% με κύκλο εργασιών 755 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ. Η ελληνική θυγατρική του ομίλου αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 20%.

Το 2016 ήταν πετυχημένο για τον όμιλο εταιριών fischer. Με κύκλο εργασιών 755 εκατομμύρια ευρώ, η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Waldachtal στο βόρειο Μέλανα Δρυμό (νοτιοδυτικά της Στουτγάρδης στην Γερμανία) ξεπέρασε τον κύκλο εργασιών του προηγούμενου έτους (711 εκατομμύρια ευρώ) κατά 44 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 6,2%). Και οι 4 επιχειρησιακοί τομείς του ομίλου (συστήματα στερέωσης, συστήματα αυτοκινήτου, παιχνίδια fischertechnik και συμβουλευτικές υπηρεσίες) πέτυχαν σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ο δ/νων σύμβουλος της Fischer Hellas, Απόστολος Καβάκας.

Παράλληλα, η ελληνική θυγατρική του ομίλου, η Fischer Hellas που διευθύνεται από τον Απόστολο Καβάκα, αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 20%.

46 θυγατρικές εταιρίες, περαιτέρω διεθνοποίηση

Ο όμιλος εταιριών fischer συνεχίζει τη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης.  Στις αρχές του 2016 ιδρύθηκε, μέσω εξαγοράς, η νέα θυγατρική εταιρία στις Φιλιππίνες. Η fischer ίδρυσε ακόμη μια θυγατρική εταιρία στην Ινδία το β’ εξάμηνο του 2016. Πλέον διαθέτει 46 θυγατρικές εταιρίες. Η κερδοφόρα στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης θα συνεχιστεί και μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος με ίδρυση νέων θυγατρικών εταιριών.

Προοπτικές για το 2017

Ο όμιλος εταιρειών fischer προβλέπει παρόμοια αύξηση του κύκλου εργασιών με αυτή του 2016. Αναμένεται να ξεπεραστεί το φράγμα των 800 εκατομμυρίων ευρώ για πρώτη φορά. Η ανάπτυξη της fischer βασίζεται στη συνέπεια και την κερδοφορία. Αυτό το έτος θα συνεχίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου στην ψηφιοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη βιομηχανία 4.0.  Επίσης θα συνεχίσει να ενσωματώνει νεοσύστατες (start-up) επιχειρήσεις.

Η εταιρία fischer Hellas είναι η ελληνική θυγατρική του ομίλου fischer. Ο όμιλος εταιριών fischer είχε 755 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών το 2016 απασχολώντας 4.600 άτομα συνολικά. Περιλαμβάνει 46 θυγατρικές σε 34 χώρες και πραγματοποιεί πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες. H fischer είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στον τομέα της μηχανικής αγκύρωσης. Τα προϊόντα που προσφέρει είναι: χημικά αγκύρια, εκτονούμενα (μεταλλικά) αγκύρια, πλαστικά (νάιλον) βύσματα, στηρίγματα Η/Μ εγκαταστάσεων, στηρίγματα μονώσεων, ηλεκτρολογικά στηρίγματα, ξυλόβιδες, χημικά οικοδομής (αφροί πολυουρεθάνης, στεγανωτικά-συγκολλητικά υλικά), προϊόντα κοπής, λείανσης και διάτρησης, βάσεις φωτοβολταϊκών, υλικά παθητικής πυροπροστασίας κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.