ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Στο «αέρα» το «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», λόγω της καθυστέρησης της αξιολόγησης!

Η παράταση της αβεβαιότητας που προκαλεί στην αγορά η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην έναρξη του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον», η προκήρυξη του οποίου, παρά τα όσα διαδίδονται και γράφονται εδώ και εκεί, είναι ακόμη στον … «αέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του aluNET.gr, οι υπηρεσίες και οι φορείς υλοποίησης είναι σχεδόν έτοιμες, με όλες τις διαδικασίες που αφορούν το πρόγραμμα να έχουν οριστικοποιηθεί και το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών. Η αναβλητικότητα όμως που χαρακτηρίζει όλες τις ενέργειες και κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης και το μη κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, δεν μας κάνει καθόλου αισιόδοξους ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, να υπολογίζουμε ότι όταν και όποτε κλείσει η αξιολόγηση, τότε να περιμένουμε την έναρξη του πολυδιαφημιζόμενου προγράμματος τουλάχιστον μετά από ένα τρίμηνο και εφόσον βέβαια δεν προκύψουν άλλα …απρόοπτα, που δυστυχώς πάντα εμφανίζονται…

Είναι πάντως αλήθεια ότι η αγορά και δεκάδες σχετικά επαγγέλματα που αναμένουν με ανυπομονησία την έναρξή του, πλήττονται σημαντικά με την καθυστέρηση της υλοποίησής του, αλλά και καταναλωτές που έχουν ανάγκη να προβούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις στη κατοικία τους αναβάλουν συνεχώς τα σχέδιά τους αυτά εδώ και 12 μήνες, όσο κρατάει δηλαδή η αναμονή προκήρυξής του!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.