ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Το α΄ εξάμηνο του 2021 έρχεται το νέο προγραμμα με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίστηκε με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα προκηρυχθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2021, με προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του τρέχοντος προγράμματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:40 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.209 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.382, δεσμεύοντας 29,4 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται γύρω στα 21.250 ευρώ.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10:48 π.μ. Υποβλήθηκαν 4.729  αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.002, δεσμεύοντας τα 44,8 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.400 ευρώ.

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Για το νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» εκδηλώνεται ενδιαφέρον που δεν έχει προηγούμενο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι καλύπτεται περίπου το 50% αυτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο όλα τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σήμερα ανακοινώνουμε ότι το επόμενο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ και θα προκηρυχθεί οπωσδήποτε εντός του α’ εξαμήνου του 2021».

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»  -που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης- συνεχίζεται στις 18 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ. με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.