ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO AE: Σταθερή η εξαγωγική δραστηριότητα και κατά το 2016!

Η βιομηχανία διέλασης EXALCO A.E. συνέχισε και κατά το 2016 την σταθερή εξαγωγική της δραστηριότητα, σημειώνοντας παράλληλα και αύξηση των πωλήσεών της, που ξεπέρασε το 5%, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της έφθασε τα 75,53 εκατ. ευρώ, έναντι 71,72 εκατ. ευρώ το 2015, με το 74% των πωλήσεων να κατευθύνεται σε εξαγωγές, μία γνώριμη “συνήθεια” της εταιρίας, που αφορά τα 2/3 της παραγωγής της, σταθερά κατά την τελευταία πενταετία!

Οι κύριες χώρες εξαγωγών κατά την χρονιά που πέρασε, ήταν οι Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισραήλ, Ρουμανία, Αυστρία Βουλγαρία, ΗΠΑ και Κατάρ.

Η EXALCO, από τις παλαιότερες και ιστορικότερες βιομηχανίες του κλάδου, εδώ και 40 χρόνια από την ίδρυσή της έχει επικεντρωθεί στην κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και η διαχρονική ανάπτυξή της, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα. Σήμερα οι εξαγωγές της κατευθύνονται και στις 5 ηπείρους, κάτι που της έχει επιτρέψει να μετριάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης, αλλά και να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Με αξιόλογη παρουσία των προϊόντων της σε σύγχρονα κτίρια σε χώρες όπως σε Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Καναδά, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Εμιράτα και Ελλάδα, παρέχει μια ποικιλία ειδικών βιομηχανικών προφίλ αλλά συστημάτων τόσο στις μοντέρνες όσο και στις παραδοσιακές εφαρμογές, που αναδεικνύουν την ευελιξία των προφίλ αλουμινίου και την εκτενή δυναμική που προσφέρει στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Σταθερή πορεία, ανεξάντλητες δυνατότητες

Η EXALCO Α.Ε., έχοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ιστορία της ελληνικής διέλασης, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πάντα με απώτερο στόχο το ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα. Σήμερα αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών.

Οι κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της (52.228 τ.μ.) στη Λάρισα, σε ιδιόκτητα γήπεδα 178 στρεμ., περιλαμβάνουν:

  • Μονάδες διέλασης που περιλαμβάνουν τέσσερα συγκροτήματα πρεσών, 1100 τόνων, 1750 τόνων, 2200 τόνων, 2840 τόνων αντίστοιχα, με δυναμικότητα παραγωγής 33.000 τόνων ετησίως, καθώς και τμήμα κατασκευής μητρών διέλασης.
  • Μονάδα επιφανειακής επεξεργασίας (ανοδίωση) με πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα δυναμικότητας 6.000 τόνων ετησίως, που παρέχει υψηλά επίπεδα ποιότητας.
  • Μονάδα κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 10.100 τόνων ετησίως.
  • Μονάδα οριζόντιας ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων ετησίως.
  • Μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής για απομίμηση ξύλου-μαρμάρου με τη μέθοδο V.I.V. Decoral ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 1.000 τόνων.
  • Μονάδα χυτηρίου με δυναμικότητα παραγωγής 12.000 τόνων ετησίως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.