ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Προϊόντα διέλασης: Αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 εκατ. τόνους η παγκόσμια ζήτηση μέχρι το 2025!

Σύμφωνα με τα στατιστικά έρευνας της εταιρείας AI Circle, η παγκόσμια κατανάλωση προϊόντων διέλασης αλουμινίου αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό 6% ετησίως τα τελευταία χρόνια (με μία μικρή παύση πέρυσι λόγω πανδημίας) και εκτιμάται ότι άγγιξε τους 28 εκατ. τόνους το 2018. Η ζήτηση προϊόντων διέλασης προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να κινείται αυξητικά, με ετήσια ανάπτυξη 5,4% έως το 2025 και θα ξεπεράσει το ορόσημο των 40 εκατ. τόνων.

Παγκόσμια κατανάλωση προϊόντων διέλασης (σε εκατ. τόνους)
Κόσμος 2017 (εκτ.) 2018 (εκτ.) 2025 (πρ.) Ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (%)
26,610 28,010 40,610 5,4
Δεδομένα: AI Circle

Κατά την τελευταία δεκαετία, η τεράστια ανάπτυξη της κινεζικής κατανάλωσης προϊόντων διέλασης αλουμινίου συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια αγορά. Η ασιατική χώρα αντιπροσωπεύει περίπου το 63% της παγκόσμιας κατανάλωσης προϊόντων διέλασης, με Βόρεια Αμερική και ΕΕ28 να ακολουθούν από μεγάλη απόσταση, με 9% η κάθε μια.

Η κατανάλωση προϊόντων διέλασης σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία αναμένεται να αυξηθεί με ακόμη ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα χρόνια, ωστόσο οι αυστηρότερες εμπορικές πολιτικές και οι δασμοί που επιβάλλουν κατά καιρούς οι ΗΠΑ, ενδέχεται να αλλάξουν τη δυναμική της παγκόσμιας βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου.

Βιομηχανία διέλασης αλουμινίου: Παγκόσμια δυναμικότητα (σε χιλ. τόνους)
Βόρεια Αμερική 4.000
Νότια Αμερική 1.000
EE28 4.200
Υπόλοιπη Ευρώπη 1.900
Κίνα 23.500
Υπόλοιπη Ασία 4.500
Μέση Ανατολή & Αφρική 2.400
Σύνολο 41.500
Οι παραπάνω δυναμικότητες αφορούν στο έτος 2017 .
Δεδομένα: AI Circle

Η παραγωγική δυναμικότητα της βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου σε όλο τον κόσμο ανέρχεται σε περίπου 41,5 εκατ. τόνους ετησίως. Από αυτούς, οι κινεζικές διελάσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 56%, που αντιστοιχεί σε περίπου 23,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Υπάρχουν περισσότερες από 1.500 εταιρείες διέλασης σε όλο τον κόσμο και περισσότερες από 6.000 πρέσες. Οι περισσότερες από αυτές τις πρέσες βρίσκονται στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η παραγωγή προϊόντων διέλασης αλουμινίου εκτιμάται ότι άγγιξε τους 27 εκατομμύρια τόνους το 2017. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αντιπροσωπεύει περίπου το 75% της παγκόσμιας παραγωγής.

Σωτήρης Κρουστάλλης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.