ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Με εγκατάσταση νέας πρέσας σχεδιάζει η Exalco να καλύψει την αυξημένη ζήτηση!

Θάνος Τσιάρας: «Πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος».

Εκτοξεύθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε στα 90,06 εκατ. ευρώ από 58,22 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο του 2020, σημειώνοντας αύξηση κατά 54,69%.

Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα EBITDA, αυτά διαμορφώθηκαν το πρώτο εξάμηνο σε κέρδη 6,19 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 301,95%, ενώ ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων 1,902 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,583 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και τα κέρδη μετά από φόρους ξεπέρασαν τα 1,725 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,401 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η μεταβολή αυτή προέρχεται κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων της θυγατρικής εταιρείας ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, αυτές ανήλθαν σε 3,84 εκατ. ευρώ.

Σε φουλ ρυθμούς τρέχει το επενδυτικό πλάνο

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο η δυναμική διέλαση προχώρησε στη λειτουργία της νέας μονάδας Ηλεκτροστατικής Βαφής προφίλ αλουμινίου και της νέας μονάδας βαφής ξύλου στο κουλούρι Λάρισας για την παραγωγή επιπλέον 8.000 τόνων βαφής αλουμινίου ετησίως.

Επιπρόσθετα, το πρώτο εξάμηνο λειτούργησε το νέο υποκατάστημα της EXALCO στην Ιεράπετρα Κρήτης και ξεκίνησε η έναρξη εργασιών για την κατασκευή αποθηκευτικού χώρου 6.000 τ.μ. στο Κουλούρι Λάρισας.

Ειδική μνεία αξίζει στη σημαντική επενδυτική κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει στην παραγγελία νέας πρέσας 2.300MT. Η νέα γραμμή Διέλασης αλουμινίου, δυναμικότητας 11.000 τόνων ετησίως θα λειτουργήσει το 2022 στο Κουλούρι Λάρισας και θα δώσει επιπρόσθετη ώθηση στον Όμιλο.

Θάνος Τσιάρας: «Πανέτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος»

Για τη νέα γραμμή διέλασης αλλά και την πορεία της εταιρείας τη φετινή χρονιά, μίλησε αποκλειστικά στο aluNET.gr, ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της EXALCO, Θάνος Τσιάρας, ο οποίος τόνισε:

«Η σταθερά ανοδική πορεία της ζήτησης μας οδήγησε στο να προχωρήσουμε στην επένδυση για τη νέα γραμμή διέλασης. Πρόκειται για μία πρέσα, δυναμικότητας 11.000 τόνων που μας δίνει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στις νέες προκλήσεις της αγοράς. Η νέα επένδυση μας προσδίδει την απαραίτητη παραγωγική ευελιξία για να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά, αμεσότερα και χωρίς προβλήματα.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα από την τρέχουσα χρονιά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς είδαμε σημαντική αύξηση των μεγεθών της εταιρείας μας σε όλα τα επίπεδα κατά το α’ εξάμηνο. Η χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί με τους ίδιους ρυθμούς και με την πρόσθετη δυναμικότητα της νέας γραμμής διέλασης θα είμαστε πανέτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις μεγαλύτερες προκλήσεις των ερχόμενων ετών σε επίπεδο ζήτησης».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.