ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Χορηγός σε ημερίδα του ΥΠΕΝ για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα

Η ημερίδα που στηρίζεται από την ALUMIL επιδιώκει τη διερεύνηση καινοτόμων μοντέλων αστικής διακυβέρνησης, τα οποία είναι συμπεριληπτικά και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ALUMIL, παραμένοντας σταθερά αρωγός σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την αρχιτεκτονική και τη βιωσιμότητα, είναι χορηγός της εκδήλωσης με τίτλο «Συναντώντας το Μέλλον: Ανοίγοντας το Διάλογο για την Αρχιτεκτονική Πολιτική για την Ελλάδα», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η εκδήλωση, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του ΝΕΒ Initiative και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος / ΤΚΜ, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες για την ημερίδα

Η εκδήλωση που υποστηρίζεται από την ALUMIL έχει στόχο τη δημιουργία ενός χώρου συζήτησης για την αρχιτεκτονική πολιτική στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αρχές του New European Bauhaus (ΝΕΒ) - βιωσιμότητα, συμπερίληψη, αισθητική. Μέσα από τον διάλογο με επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και πολίτες που ενδιαφέρονται για την πορεία της αρχιτεκτονικής στη χώρα μας, η ημερίδα επιδιώκει τη διερεύνηση καινοτόμων μοντέλων αστικής διακυβέρνησης, τα οποία είναι συμπεριληπτικά και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, η ημερίδα αποσκοπεί στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου της αρχιτεκτονικής στη διατήρηση και προαγωγή προτύπων ποιότητας. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε όλα τα επίπεδα των διαδικασιών χωρικής ανάπτυξης και θα υπογραμμιστεί η σημασία της έρευνας και ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα.

Από πλευράς ALUMIL, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δ/ντής Καινοτομίας του Ομίλου, Νίκος Σαλπιγγίδης, ενώ ο καταξιωμένος αρχιτέκτονας, Ευάγγελος Λυρούδιας θα εκπροσωπήσει την εταιρεία στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με τίτλο «Περιφέρεια και περιαστικές περιοχές στο περιβάλλον του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η ALUMIL αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων και «αγκαλιάζει» πάντα ενέργειες με αυτό το πρόσημο. Άλλωστε, η εταιρεία έχει υιοθετήσει εμπράκτως τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, μέσω της διοργάνωσης του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών ArXellence 2, που αποτέλεσε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία και συγκέντρωσε τα βλέμματα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.