ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΚΑ: Επιστολή στο Υπουργείο για τους ΚΑΔ του κλάδου που δεν έχουν συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ) παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων από το Κράτος που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά και με τους ΚΑΔ του κλάδου που απουσιάζουν από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ο ΣΕΚΑ αντιμετωπίζει με ευθύνη και ευαισθησία τη νέα κρίση που διανύουμε στην οποία έχει συνολικά περιέλθει ο κατασκευαστικός κλάδος.

Έχοντας μελετήσει τα νέα δεδομένα και έχοντας παράλληλα ερευνήσει με σοβαρότητα τις απόψεις και εμπειρίες των συναδέλφων μας, πιστεύουμε και επιδιώκουμε το επάγγελμα μας να ενταχθεί στα πληττόμενα επαγγέλματα.

Διαπιστώνουμε ότι σημαντικοί «Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας» που μας αφορούν και ήδη πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊου “Covid-19” δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του κλάδου.

Αυτοί οι ΚΑΔ είναι:

ΚΑΔ 2512 – Κατασκευή μεταλλικών πορτών και παραθύρων

ΚΑΔ 25.12.10.01 – Κατασκευή πορτών, παραθύρων και των πλαισίων τους, καθώς και κατωφλίων για πόρτες από αλουμίνιο

ΚΑΔ 25.12.10.03 – Κατασκευή ρολών, γκαραζόπορτων ή ασφαλείας

ΚΑΔ 46.73.16.36 – Χονδρικό εμπόριο πορτών, παραθύρων και των πλαισίων τους, καθώς και κατωφλίων για πόρτες από σίδηρο, χάλυβα ή αλουμίνιο

ΚΑΔ 25.11.23.04 – Παραγωγή δομικών προϊόντων κ μερών τους από αλουμίνιο

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, η διοίκηση του ΣΕΚΑ εκτίμησε και έκρινε απαραίτητο να σταλεί επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών & Ανάπτυξης, στην οποία αιτούμαστε να συμπεριληφθούν με νέα υπουργική απόφαση οι ΚΑΔ που μας αφορούν.

Έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις μας στα ευεργετικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν και δεν εξαιρούνται από την αναστολή, θεωρούν ότι λόγω μειωμένου ή και ανύπαρκτου τζίρου πρέπει να προβούν σε μερική ή ολική αναστολή της λειτουργίας τους.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθούν και αυτοί από τα ευεργετήματα του ισχύοντος νόμου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το αίτημά μας είναι να ενταχθούμε στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Άρα αν ο κύριος ΚΑΔ μας ενταχτεί στους πληττόμενους ΚΑΔ, όποιος επιθυμεί να συνεχίζει να δουλεύει μπορεί να το κάνει (χωρίς να εντάσσεται στα ευεργετικά μέτρα) και όποιος δεν έχει δουλειά, ή επιθυμεί να κλείσει για λόγους πρόληψης ενάντια του covid19 θα μπορεί να το κάνει και να ενταχθεί στα μέτρα στήριξης.

Η διάρκεια που θα παραμείνει κλειστός είναι έως τις 20/04 με τα ισχύοντα μέτρα.

Είμαστε σε αναμονή της απάντησης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.