ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιεύτηκε ο νέος ΚΕΝΑΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) με την απόφαση ΔΕΠΕΑ/οικ.178581/2017. Από την έναρξη ισχύος της νέας απόφασης καταργείται η Δ6/Β/οικ. 5825/30.3.2010 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Κάθε αναφορά στις διατάξεις της παραπάνω καταργούμενης απόφασης θεωρείται εφεξής αναφορά στις διατάξεις της νέας απόφασης.

Η Δ6/Β/οικ. 5825/30.3.2010 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διατηρείται σε ισχύ έως και την ημέρα της δημοσίευσης της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί εγκρίσεως των Τεχνικών Οδηγιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΟΤΕΕ) της παραγράφου 4 του άρθρου 1 της νέας απόφασης.

Η ισχύς της νέας απόφασης αρχίζει την επομένη της δημοσίευσης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί εγκρίσεως των ΤΟΤΕΕ της παραγράφου 4 του άρθρου 1 της νέας απόφασης.

Να επισημανθεί ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει πλέον το δρόμο για την άμεση έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς αναβολής εδώ και δυόμισι χρόνια.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον νέο ΚΕΝΑΚ, πατώντας εδώ.

Πηγή: taxheaven.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button