ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε.: Υπερσύγχρονο κέντρο επεξεργασίας Phantomatic X4

Η καταξιωμένη στον χώρο των μηχανημάτων εταιρεία διαθέτει στον επαγγελματία ένα υπερσύγχρονο κέντρο επεξεργασίας για την απογείωση της παραγωγικότητας!

Το Phantomatic X4 που διαθέτει η ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά είναι ένα κέντρο επεξεργασίας CNC 4 ελεγχόμενων αξόνων, σχεδιασμένο για την επεξεργασία ράβδων ή τεμαχίων αλουμινίου, PVC, ελαφρών κραμάτων γενικά και ατσάλι μέχρι 2 χιλ.

Κάθε μοντέλο διαθέτει μια αποθήκη εργαλείων 8 θέσεων, με δυνατότητα να δέχεται μια γωνιακή μονάδα και μια φρέζα με δίσκο, για την εκτέλεση εργασιών στις 5 όψεις του τεμαχίου. Επεξεργάζεται ράβδους μέχρι και 4 μ. μήκους. Ο 4° άξονας CN επιτρέπει στο ηλεκτρικό μαντρέν να περιστρέφεται συνεχώς από 0° έως 180°, εκτελώντας εργασίες στην περίμετρο του προφίλ.

Διαθέτει επίσης και μια κινητή επιφάνεια εργασίας που διευκολύνει τη διαδικασία φόρτωσης / εκφόρτωσης του τεμαχίου και αυξάνει σημαντικά τον τομέα εργασίας.

Μέγγενες

Το λογισμικό του μηχανήματος, βάσει του μήκους του τεμαχίου και των επεξεργασιών προς εκτέλεση, μπορεί να καθορίσει με απόλυτη ασφάλεια το ύψος τοποθέτησης κάθε συστήματος μέγγενης. Η αυτόματη τοποθέτηση, επιτρέπει τη σύνδεση κάθε συστήματος μέγγενης και τη μετακίνησή του μέσω της κίνησης του οχήματος.

Αυτή η λειτουργία γίνεται με τη μέγιστη ταχύτητα και ακρίβεια, αποφεύγοντας χρονοβόρες και επικίνδυνες συγκρούσεις και καθιστά το μηχάνημα εύκολο στη χρήση ακόμη και από τους λιγότερο πεπειραμένους χειριστές.

Ηλεκτρική κεφαλή

Το ηλεκτρικό μαντρέν 7 kW σε S1 υψηλής ροπής, επιτρέπει την εκτέλεση των βαριών εργασιών. Η κίνηση του ηλεκτρικού μαντρέν κατά μήκος του άξονα A επιτρέπει τις περιστροφές από 0° έως 180°, δίνοντας τη δυνατότητα επεξεργασίας του προφίλ σε 3 όψεις, χωρίς να χρειάζεται η επανατοποθέτησή του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ορισμένες τυπολογίες εξωθήσεων ατσαλιού όσο και σε προφίλ αλουμινίου χάρη στην ύπαρξη ενός συστήματος λίπανσης, ρυθμιζόμενο από το λογισμικό, του οποίου η διπλή δεξαμενή επιτρέπει τη χρήση τόσο του λαδιού ελάχιστης διάχυσης όσο και της μικρο-εκνέφωσης γαλακτώματος λαδιού.

Αποθήκη εργαλείων

Η αποθήκη εργαλειοθήκης είναι ενσωματωμένη στον άξονα X, που βρίσκεται κάτω χαμηλά και πίσω από το μαντρέν, επιτρέπει μια δραστική μείωση του χρόνου για τη λειτουργία αλλαγής του εργαλείου.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις εργασίες της κεφαλής και της ουράς εξώθησης, επιτρέποντας την αποφυγή της διαδρομής για την επίτευξη της αποθήκης, εφόσον αυτή κινείται εξ’ ολοκλήρου στο ηλεκτρικό μαντρέν, στις σχετικές τοποθετήσεις.

Η αποθήκη είναι σε θέση να περιέχει μέχρι και 8 θήκες με τα εργαλεία τους, διαμορφωμένα σύμφωνα με τη διακριτικότητα του χειριστή. Ένας αισθητήρας επισημαίνει τη σωστή θέση των κώνων.

Διασύνδεση χειριστή

Η νέα έκδοση του ελέγχου, με αιωρούμενη διεπαφή, επιτρέπει στον χειριστή να βλέπει το βίντεο από οποιαδήποτε θέση, χάρη στη δυνατότητα περιστροφής του μόνιτορ πάνω στον κάθετο άξονα.

Η διεπαφή χειριστή διαθέτει μια οθόνη αφής 15” με όλες τις συνδέσεις USB που είναι απαραίτητες για τη διεπαφή εξ’αποστάσεως με PC και CN. Διαθέτει επίσης και πίνακα κουμπιών, ποντίκι και πληκτρολόγιο, πέρα από την προδιάταξη για τη σύνδεση του αναγνώστη ραβδοκωδικών και του απομακρυσμένου πληκτρολογίου.

Διαθέτει μια μπροστινή πρίζα USB για την ανταλλαγή των δεδομένων.

Χτυπήματα πεπιεσμένου αέρα

Στο μηχάνημα υπάρχουν ανθεκτικά κτυπήματα που επιτρέπουν την αναφορά ράβδου, τοποθετημένα ένα στην αριστερή πλευρά (στάνταρντ) και το άλλο στη δεξιά πλευρά (προαιρετικό).

Κάθε χτύπημα, ενεργοποιείται μέσω του κυλίνδρου πεπιεσμένου αέρα, είναι τύπου ανασυρόμενου και επιλέγεται αυτόματα, με βάση τις εργασίες που είναι να γίνουν, από το λογισμικό του μηχανήματος. Τα πλεονεκτήματα του διπλού κτυπήματος συνοψίζονται στη δυνατότητα φόρτωσης περισσότερων τεμαχίων προφίλ για επεξεργασία σε λειτουργία πολλών τεμαχίων, καθώς και τη δυνατότητα να εκτελέσουν την επανατοποθέτηση της ράβδου ή του κομματιού του σωλήνα για εργασίες σε μεγάλου μήκους προφίλ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.