ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Τα χρώματα Interpon D2525 της AkzoNobel στην πρώτη ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιου κτιρίου

Τον Ιούλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ενεργειακά αναβαθμισμένου δημόσιου κτιρίου στη χώρα μας. Πρόκειται για το βοηθητικό κτίριο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) επί της οδού Μεσογείων, το οποίο ανακαινίστηκε στα πλαίσια του επιχειρηματικού προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το κτίριο, συνολικού εμβαδού 12.000 m2 αναβαθμίστηκε από ενεργειακή κατηγορία «Ε» σε «Α». Παρεμβάσεις όπως θερμομόνωση κελύφους, αυτόματα σκίαστρα, κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης, αερισμού και φωτισμού και κυρίως ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες, εξασφάλισαν ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 65% σε σχέση με το παρελθόν.

120 εξωτερικές περσίδες και δεκάδες ανοιγόμενα συστήματα με θερμοδιακοπή βάφτηκαν με τα χρώματα υπερανθεκτικής τεχνολογίας Interpon D 2525 της AkzoNobel. Οι αποχρώσεις που επιλέχθηκαν σε συνεργασία του τμήματος προδιαγραφών μεγάλων έργων που έχει η AkzoNobel και της Τεχνικής υπηρεσίας του ΓΕΝ ήταν οι Toledo 2525 (YW271F) για τα προφίλ αλουμινίου & η ειδική απόχρωση Beige Mica Interpon D2525 (YW276I) για τις περσίδες, την οποία αναπτύξαμε κατόπιν παραγγελίας του πελάτη για να ταιριάζει τόσο με το χρώμα όσο και με το περιβάλλοντα χώρο.

Πρόκειται για δύο λείες ματ, γήινες αποχρώσεις της παλέτας του μπεζ με ελαφρώς ιριδίζουσες ανακλάσεις που συμπληρώνουν αρμονικά τον ήσυχο, κλασσικό χαρακτήρα του κτιρίου προσδίδοντάς του ταυτόχρονα τον απαραίτητο τόνο εκσυγχρονισμού που θα ταίριαζε σε ένα νεόδμητο κτίριο.

Τα χρώματα υπερανθεκτικής τεχνολογίας Interpon D 2525 της Akzo Nobel είναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2, GSB master και τηρούν τις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2604 -5 και EN 12206. Αποτελούν ιδανική επιλογή για κτίρια, μνημεία και μεγάλες κατασκευές όπου απαιτείται η μέγιστη ανθεκτικότητα και αισθητική.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.