ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Νέα υψηλά για την τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME που “κοιτάει” τα $2.200/mt

Η τιμή του πρωτόχυτου αλουμινίου άγγιξε υψηλά 5ετίας χθες (20/09) στο LME, αγγίζοντας τα $2.191/mt, όταν ήρθαν στο φως δημοσιεύματα ότι η κινεζική Chinalco θα περιορίσει την παραγωγή της δύο μήνες νωρίτερα από τις προθεσμίες που έχει δώσει το Πεκίνο.

Η κυβέρνησης της αχανούς ασιατικής χώρας έχει πάρει «ζεστά» το θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στις ενεργοβόρες και περιβαλλοντικά ζημιογόνες εργοστασιακές μονάδες να περιορίσουν την παραγωγή τους, μεταξύ των οποίων και μονάδες παραγωγής αλουμινίου.

Ειδικά για τις μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των αρμόδιων κρατικών φορέων της Κίνας, η παραγωγική δυναμικότητα πρέπει να περιοριστεί κατά 30%.

Τη ίδια στιγμή τα αποθέματα του LME έπεσαν στα επίπεδα του 2008, αγγίζοντας τους 1,3 εκατ. τόνους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.