ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου

Ο Όμιλος ALUMIL, παράλληλα με τη δυναμική ανάπτυξη που σημειώνει τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά και με συνέπεια στα πλαίσια των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναπτύσσοντας καινοτόμες δράσεις και παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο, όχι μόνο για τους εργαζόμενούς της και την ελληνική κοινωνία, αλλά και για το περιβάλλον.

Η ALUMIL, μαζί με άλλες έξι εταιρείες, ανέλαβε να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του απορρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη», για τον καθαρισμό της επιφάνειας του Θερμαϊκού κόλπου από στερεά απορρίμματα, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προσπάθεια ανάδειξης της σπουδαιότητας της όμορφης πόλης της Θεσσαλονίκης και στην προστασία του φυσικού της περιβάλλοντος. Η δράση αυτή γίνεται σε όλη την ακτογραμμή, με περισσότερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο, από το λιμάνι μέχρι και τη νέα παραλία, το οποίο δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση από ρίψη απορριμμάτων.

Έτσι, με αφορμή την αδυναμία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης να υλοποιήσει τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου με δικούς του πόρους, όπως συνέβαινε πριν και σε συνδυασμό με την περιστολή των κονδυλίων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στράφηκε στην αναζήτηση χορηγιών από ιδιωτικές εταιρείες και φορείς, προκειμένου να αρχίσει και πάλι το έργο της απορρύπανσης του Θερμαϊκού κόλπου.

Σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία η ALUMIL, ώστε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της εικόνας της Θεσσαλονίκης, μίας πόλης που αποτελεί σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους Μακεδόνες και τους Θράκες, αλλά και για όλους τους διεθνείς επισκέπτες της.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.