ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣΚουφώματαΣυμβουλές για κουφώματα

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα χρήσης γυάλινων διαχωριστικών στο χώρο εργασίας

Το κύριο και βασικό πλεονέκτημα των χωρισμάτων γυαλιού είναι η διαύγεια και η τέλεια και αξεπέραστη οπτική τους εμφάνιση.

Τα γυάλινα χωρίσματα γραφείων πλέον έχουν γίνει μια σταθερή τάση στο σχεδιασμό και την διαμόρφωση των χωρών γραφείων. Αυτό δεν ισχύει μόνο για μεγάλους και ευρύχωρους χώρους εργασίας αλλά πολύ συχνά τοποθετούνται και σε μικρά γραφεία ιδιωτικών εταιρειών. Έτσι παρακάτω θα δούμε ποια είναι τα πέντε βασικά πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιχειρηματικής και αρχιτεκτονικής λύσης.

Πρώτο, το κύριο και βασικό πλεονέκτημα των χωρισμάτων γυαλιού είναι η διαύγεια και η τέλεια και αξεπέραστη οπτική τους εμφάνιση. Κανένας άλλος σχεδιασμός που εκτελεί την ίδια λειτουργία δεν μπορεί να προσφέρει μια τέτοια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Τα γυάλινα χωρίσματα δεν περιορίζουν μόνο το χώρο και ρυθμίζουν τη θέση στο χώρο εργασίας αλλά διακοσμούν κυριολεκτικά τον χώρο γραφείου και προσθέτουν φως και αίσθηση διαφάνειας.

Δεύτερο, τα γυάλινα χωρίσματα είναι σε μεγάλη ζήτηση λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν. Το διάφανα διαχωριστικά με κρύσταλλα, σε αντίθεση με τις αδιαφανείς δομές άλλων υλικών όπως panel, τυφλά με μοριοσανίδες τοίχοι γυψοσανίδα κλπ., δεν δημιουργούν την εντύπωση ενός κλειστού μικρού και αποπνικτικού χώρου. Το φυσικό φως του ήλιου εισχωρεί εύκολα στο χώρο εργασίας κάθε εργαζομένου. Είναι πολύ πιο ευχάριστο και ευκολότερο να εργαστείτε σε φυσικό φωτεινό και διαυγή χώρο.

Τρίτο, λάβετε υπόψη την φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται τα χωρίσματα του γραφείου. Το γυαλί είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, δυσάρεστες οσμές και άλλους αρνητικούς παράγοντες είναι ανακυκλώσιμο όπως και ο σκελετός των χωρισμάτων που συνήθως είναι αλουμινίου. Η καθαριότητα και η ασφάλεια, η αντοχή και η αξιοπιστία είναι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα των χωρισμάτων γυαλιού για το γραφείο.

Τέταρτο, δεν πρέπει να υποτιμάται η δυνατότητα μετακίνησης των χωρισμάτων (αποξήλωση – επανατοποθέτηση), ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με τις εργασιακές ανάγκες που μας προκύπτουν κατά διαστήματα. Επιπλέον, αυτές οι δομές παρέχουν την ευκαιρία να προγραμματιστεί η θέση των χώρων εργασίας του προσωπικού του γραφείου, καθώς το γυαλί παίρνει τις απαραίτητες διαστάσεις. Αν το γυάλινο χώρισμα δεν είναι απαραίτητο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς ή να εγκατασταθεί σε μια νέα θέση σε μέγεθος και διαστάσεις του γυαλιού και το άνοιγμα το επιτρέπει.

Πέμπτο, και ίσως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των χωρισμάτων γυαλιού γραφείων, είναι η ανθεκτικότητα και η απόλυτη ασφάλεια τους. Τέτοιες δομές κατασκευάζονται μόνο από ασφαλές γυαλί (triplex με μεμβράνη ασφάλειας η security με σκλήρυνση).

Τα γυάλινα χωρίσματα στο γραφείο ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα μεταξύ του προσωπικού των επισκεπτών, εξωτερικών συνεργατών κλπ. Αυτό βοηθάει όλους να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και έτσι μπορεί να βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησης σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που τελικά οδηγεί σε εξοικονόμηση χώρου, χρόνου, χρημάτων και πόρων. Τα γυάλινα διαχωριστικά προσφέρουν φως, λειτουργικότητα, ασφάλεια και υψηλή αισθητική.

Με την παγκόσμια αύξηση του ανταγωνισμού, είναι σημαντικό για μια εταιρεία να εργάζεται παραγωγικά και να βρίσκεται στην κορυφή του παιχνιδιού. Η προσέλκυση ενός νέου πελάτη τα τελευταία χρονιά γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Το γυάλινο χώρισμα προσφέρει μια ευχάριστη, μοντέρνα εμφάνιση και αίσθηση στο γραφείο.

Πηγή: Αθηναϊκή Τεχνική

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.