ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το αμάξωμα αλουμινίου της νέας Σειράς 6 Gran Turismo της BMW απέσπασε το EuroCar Body Award 2017

Στο ετήσιο συνέδριο της αυτοκινητοβιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε στο Bad Nauheim, η BMW Σειρά 6 Gran Turismo απέσπασε το EuroCar Body Award 2017.Η κριτική επιτροπή που έδωσε το βραβείο στο επερχόμενο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, έλαβε υπόψη της στοιχεία όπως καινοτομία στη δομή του αμαξώματος, αποδοτική εξέλιξη και φιλοσοφία παραγωγής, καθώς επίσης και τα οφέλη που απολαμβάνει ο τελικός χρήστης.

Η Σειρά 6 Gran Turismo της BMW που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στα τέλη του 2017, συνδυάζει  την άνεση ενός πολυτελούς σεντάν και την υψηλή αισθητική ενός κουπέ. Το πρωτοποριακό, μειωμένου βάρους όχημα κάνει εκτεταμένη  χρήση αλουμινίου στα στοιχεία του αμαξώματος και του πλαισίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική μείωση του βάρους χάρη στην αυξημένη της ποσότητας του ελαφρού μετάλλου φτάνει τα 150 κιλά έναντι της προηγούμενης σειράς.

Το αμάξωμα της νέας σειράς 6 της BMW κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υπογράμμισαν κυρίως τις σχεδιαστικές λύσεις που ανέπτυξε η BMW για το πίσω τμήμα όπως το μεγάλο, μονοκόμματο πλαίσιο της πίσω πόρτας από χυτό αλουμίνιο ή το πρακτικό πίσω άνοιγμα. Επιπρόσθετα, η επιτροπή αναφέρθηκε στις επιτυχημένες προσπάθειες της BMW να μειώσει το βάρος του οχήματος μέσω του επανασχεδιασμού του αμαξώματος και την αυξημένη χρήση αλουμινίου.

Οι καινοτομίες του αλουμινένιου αμαξώματος της Σειράς 6 Gran Turismo δημιουργούν νέα στάνταρ, χάρη στις πολυάριθμες δομικές βελτιώσεις παρά τις αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας και τις ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.