ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Επιτυχής ολοκλήρωση του 1ου Προσυνεδρίου στον Βόλο

Το 1ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου - Σιδήρου διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας, με κεντρικό σύνθημα «Το Μέταλλο στη Νέα Εποχή».

Στο εκθεσιακό Κέντρο Βόλου πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας. Στην εκδήλωση που είχε σύνθημα «Το Μέταλλο στη Νέα Εποχή» αναπτύχθηκαν θέματα και προβληματισμοί του κλάδου και προβλήθηκε βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό ιστορικής αναδρομής της μεταλλοτεχνίας στο Ν. Μαγνησίας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν δε το κλίμα όταν απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες βράβευσης σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κλάδου το επόμενο διάστημα, η οποία εξαρτάται  άμεσα από το αν θα υπάρξουν οι κατάλληλες  συνθήκες σταθερής αναπτυξιακής πορείας με δεδομένα τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Προβλήματα όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η χαμηλή ζήτηση, η ανεπάρκεια στη χρηματοδότηση, το υψηλό λειτουργικό κόστος και γενικά το αρνητικό πρόσημο των προσδοκιών για το τρέχον έτος μεγάλου μέρους της κοινωνίας,  λόγω των γνωστών προβλημάτων που προξενεί ο πληθωρισμός και η ακρίβεια σε βασικά αγαθά.

Επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην εκπαίδευση – κατάρτιση και στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στην επικαιροποίηση του  επαγγελματικού περιγράμματος που συμμετείχε η ΠΟΒΑΣ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αδειοδότηση  του επαγγέλματος,  τις πιστοποιήσεις προσώπων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον κλάδο και την εξέλιξη του.

Το Προσυνέδριο το παρακολούθησαν βιοτέχνες επαγγελματίες, μέλη Σωματείων της ΠΟΒΑΣ, στελέχη της Βιομηχανίας καθώς και τοπικοί Φορείς. Το πρώτο στη σειρά Προσυνέδριο είναι προπομπός του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024 στη Λάρισα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.