ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Επανέλαβε την ανάγκη ενός ”εξοικονομώ” το χρόνο ο ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκης στο Athens Energy Forum

Επενδύσεις ύψους 35 δισ. ευρώ προγραμματίζονται στον τομέα της ενέργειας έως το 2030, από τα οποία 9 δισ. θα δοθούν σε υποδομές ηλεκτρισμού, 8,5 δισ. σε ανανεώσιμες πηγές, 4 δισ. σε υποδομές αερίου και περίπου 9 δισ. για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Είναι τα βασικά σημεία του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, που ήδη κατατέθηκε στις Βρυξέλλες και παρουσιάστηκε χθες από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη στο Athens Energy Forum.

«Θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” τον χρόνο για να πιάσουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του σπάταλου οικιακού τομέα, πρόγραμμα στο οποίο την περασμένη χρονιά εντάχθηκαν περίπου 50.000 κατοικίες.

Το εθνικό πρόγραμμα, που εντάσσεται στους κοινοτικούς στόχους στον ενεργειακό τομέα, προβλέπει ότι δεν θα ανανεώνονται οι άδειες για λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες το 2030 θα καλύπτουν μόνον το 17% του ενεργειακού μίγματος, ενώ θα δοθεί έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων, με προοπτική να φτάσουν το 32,5%.

«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης, προανήγγειλε τη λειτουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας και σημείωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία στις ΑΠΕ, που θεσμοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2017, έχει ήδη αποδώσει με μείωση των τιμών έως 30%.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.