ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Νέο Εξοικονομώ»: Καταργείται το ανώτατο εισοδηματικό κριτήριο

Αλλαγές λίγο πριν την πρεμιέρα έχουμε για το πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ» όπως μεταξύ άλλων η κατάργηση του ανώτατου εισοδηματικού κριτηρίου.

Άρση του ανώτατου εισοδηματικού κριτηρίου για την ένταξη στο πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ» αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προκειμένου να αιτηθούν ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους ολοένα και περισσότεροι πολίτες, άσχετα από την οικονομική τους κατάσταση. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά θα υπάρξει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων. Τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν τις τελευταίες πινελιές, μεταξύ αυτών το… πράσινο φως συμμετοχής όσων κατοικιών αποκτήθηκαν το 2021 (κάτι που μέχρι πρότινος δεν προβλεπόταν).

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εκδοθεί και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ».

Επί τάπητος έχει τεθεί και το ζήτημα των ανατιμήσεων των οικοδομικών υλικών. Αποτέλεσμα αυτού να αποφασιστεί η αύξηση κατά 15% των σχετικών δαπανών, χωρίς όμως να αλλάζει το συνολικό επιλέξιμο προς επιδότηση ύψος των εργασιών, το οποίο παραμένει στις 28.000 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.