ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Πέργκολες αλουμινίου: Η σύγχρονη προοπτική!

Η επιλογή τοποθέτησης πέργκολας σε έναν εξωτερικό χώρο, ιδιωτικό ή επαγγελματικό, αναβαθμίζει την αισθητική, προσφέρει προστασία από ήλιο και βροχή και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης.

Οι πέργκολες είναι οι συνθέσεις εξωτερικών χώρων που αποτελούν χαρακτηριστικό των μεσογειακών σπιτιών, ειδικότερα σε εξοχικές κατοικίες και περιοχές με πολύ ήλιο. Σε έναν μη μυημένο παρατηρητή, ενδεχομένως, να μοιάζουν με ημιτελείς δομές, αφού συνήθως αποτελούνται από κάθετα και οριζόντια στοιχεία, χωρίς τοίχους ή (κατά περιπτώσεις) στέγη.

Οι πιο μυημένοι, ωστόσο, κατανοούν ότι η απλή δομή της πέργκολας έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε κατοικία, με σημαντική συμβολή τόσο στην αισθητική όσο και στην πρακτική λειτουργία ενός υπαίθριου χώρου.

Αναβαθμίζουν την αισθητική

Η αισθητική είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους ο περισσότερος κόσμος επιλέγει να τοποθετήσει πέργκολες στους εξωτερικούς χώρους μίας κατοικίας ή ενός κτιρίου επαγγελματικής χρήσης. Η μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και στυλ, ειδικά στην περίπτωση της  πέργκολας αλουμινίου, την καθιστά ιδανική επιλογή για κάθε μοντέρνο ή και παραδοσιακό χώρο στην εξοχή αλλά και στην πόλη.

Παρέχουν σκιά… και όχι μόνο

Με τη χρήση περσίδων (κινούμενων ή σταθερών), πανιών ή άλλων υλικών, οι πέργκολες μπορούν να παρέχουν επαρκή σκίαση στο χώρο που τοποθετούνται, αυξάνοντας την άνεση και μετατρέποντας ουσιαστικά κάθε εξωτερικό χώρο σε ένα φιλόξενο υπαίθριο σαλόνι.

Ειδικά τα σύγχρονα συστήματα από αλουμίνιο προσφέρουν πολλές επιλογές όσον αφορά στη σκίαση του χώρου, καθώς έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Επιπρόσθετα μία σειρά αυτοματισμών και αισθητήρων εκτοξεύει τη λειτουργικότητα, με τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες.

Οι σύγχρονες πέργκολες αλουμινίου προστατεύουν από ήλιο ή βροχή, προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες, δέχονται θερμαντικά σώματα, υποστηρίζουν ασύρματα ηχεία π.χ. για τις ανάγκες μίας καφετέριας και πολλά άλλα, αναβαθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τον ρόλο της παραδοσιακής ξύλινης πέργκολας.

Τα προηγμένα συστήματα πέργκολας των εταιριών του κλάδου φέρνουν την παραδοσιακή πέργκολα στον 21ο αιώνα ώστε αυτή πλέον να αποτελεί μία μοντέρνα επιλογή όχι μόνο για εξοχικές κατοικίες αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης, καφετέριες κ.λπ.

Το αλουμίνιο κερδίζει έδαφος

Τα  τελευταία χρόνια οι πέργκολες αλουμινίου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά και πολλοί επαγγελματίες του χώρου στρέφονται σε αυτές, θεωρώντας τες μια εξαιρετικά «έξυπνη» επιλογή. Μπορεί στο μυαλό των περισσοτέρων η πέργκολα να έχει συνδεθεί με το ξύλο ωστόσο τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν οι πέργολες αλουμινίου και οι επιπλέον επιλογές που προσφέρουν, τις κάνουν να υπερέχουν ξεκάθαρα.

Οι μοντέρνες πέργκολες αλουμινίου προσφέρουν ότι ακριβώς οι ξύλινες και ακόμα περισσότερα. Μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο και είναι σχεδιασμένες για να προστατεύουν από όλες τις καιρικές συνθήκες, διαθέτοντας απαράμιλλη ανθεκτικότητα στον χρόνο και απαιτώντας μηδενική συντήρηση.

Προσφέρουν ευελιξία σε επίπεδο αισθητικής, καθώς μπορούν τόσο να ακολουθήσουν τις μοντέρνες γραμμές όσο και να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα παραδοσιακά αποτελέσματα που παραπέμπουν στην χαρακτηριστική ξύλινη πέργκολα.

Η ποικιλία προσφερόμενων χρωμάτων σε αποχρώσεις απομίμησης ξύλου όσον αφορά στις πέργκολες αλουμινίου είναι ιδιαίτερα μεγάλη και θα ικανοποιήσει πλήρως όσους επιθυμούν ένα τελικό αποτέλεσμα που είναι πιο κοντά στην αισθητική της παραδοσιακής, ξύλινης πέργκολας.

Τα παραπάνω καθιστούν την πέργκολα αλουμινίου μία εξαιρετική επιλογή που κερδίζει έδαφος όχι μόνο στις εξοχικές κατοικίες που αποτελούν τον συνηθέστερο χώρο τοποθέτησης αλλά και σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, χώρους εστίασης, καφετέριες κ.λπ.

Τα πλεονεκτήματα της πέργολας αλουμινίου

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μιας πέργολας κατασκευασμένης από αλουμίνιο είναι το βάρος της. Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικά ελαφρύ υλικό, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετική αντοχή και δομική σταθερότητα, ανάλογη βαρύτερων υλικών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το αλουμίνιο έχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση. Μάλιστα επιπρόσθετες ειδικές κατεργασίες αυξάνουν περαιτέρω την αντοχή του υλικού σε εξωγενείς παράγοντες, καθιστώντας τις πέργκολες αλουμινίου μοναδική επιλογή σε δύσκολα, διαβρωτικά περιβάλλοντα όπως οι παραθαλάσσιες περιοχές.

Σε επίπεδο αισθητικής το αλουμίνιο μπορεί να υποστηρίξει τόσο μοντέρνες επιλογές όσο και περισσότερο παραδοσιακές. Οι χρωματικές επιλογές που είναι διαθέσιμες είναι τεράστιες είτε μιλάμε για σύγχρονες αποχρώσεις είτε για πιο παραδοσιακές. Η πέργκολα αλουμινίου μπορεί να πλαισιώσει με άνεση κάθε μοντέρνο χώρο αλλά ταυτόχρονα και να φαντάζει αναπόσπαστο μέρος της ολότητας σε πιο παραδοσιακής σχεδίασης κτίρια.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως, μετά την εγκατάστασή της, η πέργκολα αλουμινίου απαιτεί σχεδόν μηδενικές εργασίες συντήρησης, σε αντίθεση με οποιασδήποτε ποιότητας ξύλο.

Η πέργκολα αλουμινίου δεν χρειάζεται ετήσια επιθεώρηση, δεν χρειάζεται έλαια και βερνίκια εμποτισμού ή παρασιτοκτόνα, ούτε γεννά ανησυχίες για φθαρμένα τμήματα που ίσως έχουν σαπίσει και χρειάζονται αντικατάσταση.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Ιουνίου 2018 του “Aluminium Magazine”. Το πλήρες αφιέρωμα στις πέργκολες αλουμινίου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.