ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΝΚΑΣ: Επίσημη τοποθέτηση για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Η Ένωση Κατασκευαστών Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση για τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών.

 

Η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά (ΕΝΚΑΣ) προέβη στη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης σχετικά με τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και παρελκόμενα υλικά που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου και καλεί σε από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος από το σύνολο του κλάδου. Ακολουθεί η ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Ένωσης.

«Τους τελευταίους μήνες οι βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου βιώνουμε μία κατάσταση πρωτόγνωρη διαρκών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και τα παρελκόμενα υλικά  με αποτέλεσμα το φαινόμενο πλέον  να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η νέα χρονιά ξεκίνησε  με αυξήσεις αναδεικνύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα από τα πιο σημαντικά. Το παγκόσμιο αυτό φαινόμενο σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές της ενέργειας και η εξέλιξη της πανδημίας θα επιμείνουν και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον της αγοράς. Το πρόβλημα των ανατιμήσεων αλλάζει τις ισορροπίες του κλάδου και αρκετοί συνάδελφοι έχουν αγανακτήσει πλέον εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για την ένταση, την διάρκεια και τον αιφνιδιαστικό χαρακτήρα του φαινομένου των συνεχών ανατιμήσεων στον Κλάδο μας.

Οι  συνάδελφοι  δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον που διαρκώς οι τιμές μεταβάλλονται χωρίς καμία προειδοποίηση και διαμαρτύρονται έντονα για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές των τιμών από την  πλευρά των προμηθευτών τους. Μάλιστα κυριαρχεί η άποψη από αναφορές συνάδελφων ότι ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις  ακολουθούν διαφορετική πολιτική, προσπαθώντας να αποκομίσουν επιπλέον κέρδη από τον χορό των αυξήσεων .

Αυτές οι πρακτικές μας βρίσκουν αντίθετους, διότι όλοι στην εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου πρέπει να σεβαστούν τον τελικό καταναλωτή με δεδομένο ότι ο κλάδος των κατασκευαστών δεν μπορεί να απορροφήσει πλέον τις συνεχείς αυξήσεις. Αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ακόμη και με τα συμφωνημένα έργα.

 Οι επιπτώσεις του φαινομένου πρέπει να  αντιμετωπιστούν οργανωμένα και με σύνεση από το σύνολο του κλάδου για να μην δημιουργηθούν αλυσιδωτές αρνητικές αντιδράσεις . Οι αιφνιδιαστικές και αλόγιστες αυξήσεις στα υλικά διαταράσσουν την ισορροπία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων του κλάδου και ας περισσεύουν οι δικαιολογίες . Οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, το μάθαμε καλά τα τελευταία χρόνια, αλλά οι συνεργασίες αποδεικνύουν στα δύσκολα την αξία τους.

Για το Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΟΛΙΔΑΚΗΣ
Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ
»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.