ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΣΕΚΑ: «Καμπανάκι» για τις χαμηλές τιμές που δίνουν οι κατασκευαστές

Κρούει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου για δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατασκευαστές ο ΣΕΚΑ.

Δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατασκευαστές έρχεται να αναδείξει ο ΣΕΚΑ με επίσημη ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου θίγει αφενός το θέμα των χαμηλών τιμών που δίνουν ορισμένοι κατασκευαστές υπό το πλαίσιο της ραγδαίας ανόδου του κόστους της πρώτης ύλης που επηρεάζει την κερδοφορία και αφετέρου το θέμα του ολοένα και μικρότερου πάχους των προφίλ που αρχίζει και υποβαθμίζει την ποιότητα των κουφωμάτων. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΚΑ.

«Αγαπητοί φίλοι,

Με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη καθημερινή μας ζωή από τη δεκαπεντάμηνη σχεδόν πορεία της πανδημίας, ο κλάδος των κουφωμάτων φαίνεται ότι ήταν από τις επαγγελματικές αυτές ομάδες που υπέστησαν τις λιγότερες επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Τα προγράμματα «Εξοικονομώ» που ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και με προοπτικές διάρκειας τουλάχιστον δεκαετίας, αλλά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών για ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των κατοικιών τους, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης για νέα κουφώματα, κάτι που όλοι μας το διαπιστώνουμε καθημερινά.

Θεωρούμε όμως χρέος μας να θίξουμε δύο σοβαρά θέματα που έχουμε διαπιστώσει και τα οποία τα ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ, για να μη δημιουργηθούν καταστάσεις οι οποίες μόνο καλό δεν θα κάνουν στον κλάδο!

  • Παρά την άνοδο της ζήτησης και του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού για αναβάθμιση κουφωμάτων αλλά και για νέες κατασκευές που όλοι μας βλέπουμε ότι αρχίζουν να «ξεφυτρώνουν», μας έρχονται μηνύματα ότι πολλοί συνάδελφοι αντί να διορθώσουν τις τιμές που είχαν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, συνεχίζουν να τις «χτυπούν»! Δίνουν προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές, ακόμα και για προγράμματα «Εξοικονομώ» που κάποιοι είχαν φροντίσει με πολύ κόπο να διαμορφωθούν για να υπάρχει μία καλή κερδοφορία, ακόμη και με όποιες καθυστερήσεις στις αποπληρωμές. Αυτό συμβαίνει χωρίς καν να λαμβάνουν υπόψη τους και τις επαναλαμβανόμενες συνεχείς αυξήσεις των πρώτων υλών. Πιστεύουμε πως η πρακτική και τα φαινόμενα αυτά, θα πρέπει να εκλείψουν άμεσα προς όφελος όλων των κατασκευαστών.
  • Η δεύτερη επισήμανση αφορά στους παραγωγούς συστημάτων (διελάσεις). Έχουμε διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα ότι κυκλοφορούν στην αγορά νέα συστήματα κουφωμάτων, το πάχος του προφίλ των οποίων έχει μειωθεί αρκετά, ώστε να έχουν μικρότερο βάρος και συνεπώς λιγότερο κόστος. Αυτό, λογικό είναι να υποβαθμίζει την ποιότητα των κουφωμάτων, κάτι που αντιβαίνει στην προσπάθεια που έκανε ολόκληρος ο κλάδος όλα αυτά τα χρόνια ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην αγορά συστήματα κουφωμάτων υψηλής ποιότητας και μάλιστα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Πρέπει να οριστεί κατά την άποψη μας το ελάχιστο πάχος των προφίλ μέσω προδιαγραφής για να κλείσει ο δρόμος της εκμετάλλευσης από κάποιους.

Χρειάζεται λοιπόν η απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα όλων μας, τώρα που οι προοπτικές για τον κλάδο είναι ευοίωνες!

Θα επανέλθουμε επί των συγκεκριμένων θεμάτων σε συνάντηση με φυσική παρουσία, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες για αναλυτική παρουσίαση, προτάσεις, και γόνιμο διάλογο.

Από το Δ.Σ.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.