ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Παρουσίαση της Τεχνικής Οδηγίας Τοποθέτησης Κουφωμάτων στην Infacoma

Η επίσημη παρουσίαση της Οδηγίας Τοποθέτησης Κουφωμάτων -που πρότεινε η ΠΟΒΑΣ στο ΤΕΕ για να υιοθετηθεί ως Τεχνική Οδηγία για τα κουφώματα όλων των τύπων και υλικών- έγινε το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου σε ειδική ημερίδα της Ομοσπονδίας που διεξήχθη στο πλαίσιο της Infacoma. Τα βασικά στοιχεία της Οδηγίας παρουσιάστηκαν από τον τεχνικό σύμβουλο της ΠΟΒΑΣ, Νίκο Κεραμιδά και πάνω σε αυτά έγιναν διευκρινίσεις και συζητήσεις με τους κατασκευαστές κουφωμάτων που παρευρέθηκαν.

Παράλληλα, στην ίδια εκδήλωση έγινε και ενημέρωση των παρευρισκομένων για το εν εξελίξει πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ” από τον έτερο τεχνικό σύμβουλο, Στέλιο Λαμπρακόπουλο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θεόφιλος Παγιάτης κατά την έναρξη της ημερίδας, το σχέδιο Τεχνικής Οδηγίας της ΠΟΒΑΣ, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς και οργανώσεις των συνθετικών κουφωμάτων και του ξύλου, προορίζεται να αποτελέσει ολοκληρωμένο τεχνικό κείμενο για όλες τις κατηγορίες των κουφωμάτων, με βασικό στόχο σε συνεργασία με το ΤΕΕ, η συγκεκριμένη Οδηγία να γίνει Τεχνική Οδηγία ΤΕΕ (ΤΟ-ΤΕΕ).

Ανέφερε ακόμη, ότι η οδηγία τίθεται από την ΠΟΒΑΣ σε τελική διαβούλευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους επί του σχεδίου της Τεχνικής Οδηγίας Τοποθέτησης Κουφωμάτων στο e-mail: povaspovas@gmail.com.

Το κείμενο της Τεχνικής Οδηγίας μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλου Παγιάτη

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θ. Παγιάτης

Ο  πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης σε σχετικές δηλώσεις του προς το ecopress.gr, σημειώνει: «Έχουμε διαπιστώσει ότι στο ολοκληρωμένο προϊόν της αγοράς, δηλαδή στα τοποθετημένα κουφώματα, περίπου το 40% των προβλημάτων προέρχεται από την κακή τοποθέτηση. Συμβαίνει, ενώ τα κουφώματα είναι τέλεια στο ράφι, όταν πάνε στην οικοδομή και όταν τοποθετούνται, παρουσιάζουν προβλήματα, όπως υδροσκοπικά φαινόμενα, λάθη στις στερεώσεις κ.λπ.

Κινούμενοι λοιπόν από αυτή την πραγματικότητα, εμείς ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών και ως κλάδος, θεωρήσαμε πρέπον και επιβεβλημένο να φτιάξουμε μία τεχνική οδηγία τοποθέτησης των κουφωμάτων, για να διορθώσουμε τα προβλήματα και να προστατεύσουμε και το προϊόν μας. Διότι εάν το προϊόν μας δεν εξυπηρετεί αυτό για το οποίο έχει κατασκευαστεί, σημαίνει ότι στο τέλος έχουμε ένα κακό προϊόν, θεωρήσαμε λοιπόν πρέπον και επιβεβλημένο να φτιάξουμε μία Τεχνική Οδηγία Τοποθέτησης Κουφωμάτων.

Είμαστε σε συνεννόηση με τους Κατασκευαστές Συνθετικών Κουφωμάτων, μέσω του Συνδέσμου τους, που έχει έδρα στη βόρεια Ελλάδα. Είμαστε επίσης σε επαφή και με την Ομοσπονδία του Ξύλου,  ούτως ώστε αυτή η τεχνική οδηγία να ακολουθεί όλα τα κουφώματα. Δηλαδή δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα τον δικό μας των αλουμινοκατασκευαστών αλλά έχει προοπτική εφαρμογής σε όλο το φάσμα των κουφωμάτων».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή της ΠΟΒΑΣ από 10 ειδικούς, η οποία προγραμματίζεται να συνεδριάσει τρεις φορές, ώστε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθούμε το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι να καταθέσουμε το τελικό κείμενο. Παράλληλα το θέμα εξετάζεται και γίνονται ειδικές συνεδριάσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Στόχος μας ως κατασκευαστές αλουμινίου σε όλη την Ελλάδα είναι να συγκλίνουμε και να γίνει η  Τεχνική Οδηγία Τοποθέτησης Κουφωμάτων από το ΤΕΕ».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.