ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Οι πούδρες Interpon D2525 στο Westminster Abbey του Λονδίνου

Το Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, ναός γοτθικού ρυθμού υπό τον έλεγχο του βασιλικού οίκου από το 1450 και τόπος στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου, επεκτάθηκε πρόσφατα με την ανέγερση νέου πύργου.

Είναι η πρώτη επέμβαση που πραγματοποιείται στον ναό από το 1745. Μέσω του νέου πύργου δημιουργήθηκε πρόσβαση στους χώρους Queen’s Diamond Jubilee Galleries, οι οποίοι άνοιξαν για πρώτη φορά για το κοινό. Οι χώροι περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 εκθέματα που ανήκουν στην βασιλική οικογένεια, καθώς και εκκλησιαστικά είδη τέχνης.

Ο νέος πύργος Weston Tower, η κατασκευή του οποίου ανήλθε στα 23 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει 500 παράθυρα. Για την προστασία των μεταλλικών προφίλ επιλέχθηκε το διπλό σύστημα βαφής με αντιδιαβρωτικό αστάρι πούδρας BPP Interpon Barrier Primer και υπερανθεκτικό χρώμα Anodic Bronze Interpon 2525. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίστηκε η απόλυτη αρμονία της απόχρωσης με τα υφιστάμενα δομικά στοιχεία του μνημείου αλλά και η μακροχρόνια προστασία των κουφωμάτων της νέας προσθήκης.

Το αντιδιαβρωτικό αστάρι BPP 600 Barrier της AkzoNobel λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα που απομονώνει το μέταλλο από το επιθετικό οξειδωτικό περιβάλλον. Είναι πιστοποιημένο κατά Qualisteel για διαβρωτικό περιβάλλον C5H. Οι super durable πούδρες Anodic Interpon D2525, με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Premium, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2604 και περνούν με επιτυχία τη δοκιμή Florida 5 ετών. Συνοδεύονται από περιβαλλοντική δήλωση EPD και Project Guarantees έως και 25 χρόνια.

Ο ναός Westminster Abbey προστίθεται έτσι στον μεγάλο κατάλογο με έργα – ορόσημα της πόλης του Λονδίνου στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί οι πούδρες Interpon της AkzoNobel, όπως το London Eye, ο ουρανοξύστης Shard, το κτίριο Gherkin, το κτίριο Lloyd’s Building, το στάδιο Wembley κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.