ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και στην αμερικανική αγορά

Σκοπός της εταιρείας είναι η αγορά της Βόρειας Αμερικής να έχει κατακτήσει σε βάθος τριετίας περίπου το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

Το 2024 έχει ξεκινήσει για την ELVIAL με αποφάσεις καθοριστικής σημασίας που αποσκοπούν στην εκ νέου ώθηση της διεθνούς της παρουσίας, αλλά και στη θέση που κατέχει εντός συνόρων, μιας και οι τάσεις της ελληνικής αγοράς κινούνται με σημαντική ανοδική πορεία τα τελευταία έτη.

Πιο αναλυτικά, η ELVIAL έχει ήδη βάλει στην ατζέντα της, εκτός από τη συμμετοχή σε έργα σπουδαίας σημασίας στην Ελλάδα, τον προσανατολισμό της προς την αμερικανική αγορά, λόγω της οικονομίας, του διευρυμένου πεδίου εφαρμογών στον κατασκευαστικό κλάδο και των ιδιαίτερων project υπερσύγχρονων προδιαγραφών που υλοποιούνται εκεί.

Οι πρώτες ενέργειες προς το άνοιγμα αυτό, αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του έτους, μιας και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες απόκτησης των σχετικών πιστοποιήσεων. Απώτερος σκοπός της εταιρείας με την απόφαση αυτή, είναι η αγορά της Βόρειας Αμερικής να έχει κατακτήσει σε βάθος τριετίας περίπου το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της, με την ανάπτυξη ενός άρτιου δικτύου συνεργατών και κατασκευαστών από την Ευρώπη να συμμετέχει σε έργα του «Νέου Κόσμου».

Οι νέες επενδύσεις

Έχοντας ολοκληρώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 28 εκ. € σε υψηλής σημασίας έργα, μεταξύ των οποίων η προσθήκη μιας τέταρτης μονάδας διέλασης και η δημιουργία του high-tech Experience Center στην Αττική, η ELVIAL έχει βάλει σε εφαρμογή ήδη από το τέλος του 2023 και για τρία έτη, μία νέα σειρά επενδύσεων. Αυτές αφορούν κατά βάση τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και τη δημιουργία νέων Experience Centers σε Θεσσαλονίκη και Βελιγράδι, σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κοινού της στις περιοχές αυτές.

Όσον αφορά την επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η αναβάθμιση στοχεύει στην ενίσχυση του εξωστρεφούς της προφίλ, τη βελτίωση της συνεργασίας της με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και την επένδυση σε εγκαταστάσεις πολύ πιο κοντά στην έννοια του smart factory.

Αναφορικά με τα Experience Centers, η εταιρεία σκοπεύει να αποδείξει στην πράξη τον καινοτόμο τρόπο σκέψης που εκπροσωπεί εδώ και χρόνια, δημιουργώντας χώρους-πρότυπα της προηγμένης τεχνολογίας. Η προσέγγιση αυτή αποδεικνύεται άλλωστε και από τη σταθερή της επένδυση σε τεχνολογικό εξοπλισμό ύψους 118 εκ. € από το 2005 έως και σήμερα, στην πλειονότητα των σταδίων παραγωγής και διακίνησης. Οι πρόσφατες επενδύσεις στις περιπτώσεις του πρώην FIX και της Almaco συνεχίζονται, εξυπηρετώντας το γενικότερο ενδιαφέρον της εταιρείας για αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.

Για το 2023, ο κύκλος εργασιών της ELVIAL ανήλθε σε 121 εκ. € έναντι 153 εκ. € του 2022, με τον EBITDA να αγγίζει τα 19 εκ. € και τα προ φόρων κέρδη να αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω στα 9 εκ. €. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η πτώση ήταν αναμενόμενη και προήλθε κατά κύριο λόγο εξαιτίας της υποχώρησης των χρηματιστηριακών τιμών των πρώτων υλών μετά την εκτίναξη του 2022.

Τέλος, οι αναπτυξιακές τάσεις της εταιρείας αντικατοπτρίζονται και από το ανθρώπινο δυναμικό της ELVIAL, που αποτελείται σήμερα από περίπου 490 άτομα και εκφράζει ουσιαστικά την αφοσίωση που η εταιρεία δείχνει στην επιλογή ανθρώπων που στηρίζουν τα πλάνα της και το όραμά της για το μέλλον.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.