ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Νέα επένδυση για σύγχρονη μονάδα ανοδίωσης!

Δημ. Τζίκας: «Η εγκατάσταση μονάδας ανοδίωσης είναι για εμάς κορυφαία προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη, λόγω του ότι το 70% και πλέον των εξαγώγιμων προϊόντων μας είναι ανοδιωμένα και μάλιστα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών»

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα είναι στα «σκαριά» για την βιομηχανία διέλασης ELVIAL Α.Ε., που θα μπει σε εφαρμογή μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, μέσω του οποίου προγραμματίζεται η εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας ανοδίωσης στις εγκαταστάσεις στο Κιλκίς, καθώς και δύο νέες ρομποτικές αποθήκες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας κ. Δημήτρη Τζίκα στο περιοδικό aluminium magazine κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης Xenia, η νέα επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή της θα της δώσει τη δυνατότητα να αυξήσει παραγωγικά και ποιοτικά τη γκάμα των παραγόμενων προϊόντων της.

«Η εγκατάσταση μονάδας ανοδίωσης είναι για εμάς κορυφαία προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη, λόγω του ότι το 70% και πλέον των εξαγώγιμων προϊόντων μας είναι ανοδιωμένα και μάλιστα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Μέχρι σήμερα αναγκαζόμαστε τα προϊόντα αυτά να τα στέλνουμε στην Αθήνα για ανοδίωση σε δύο εξωτερικούς συνεργάτες μας και κατόπιν να επιστρέφουν στο Κιλκίς για περαιτέρω ποιοτικό έλεγχο και εξαγωγή στη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή, όπως καταλαβαίνετε και χρονοβόρα είναι και υψηλού κόστους…» υποστηρίζει ο Δημ. Τζίκας.

Σε πλήρη λειτουργία η μονάδα προανοδίωσης

Από τις αρχές Οκτωβρίου έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα προανοδίωσης, μία μέθοδος στο στάδιο της προεργασίας των προφίλ πριν από την ηλεκτροστατική βαφή, η οποία δίνει οριστική λύση στο την αντιμετώπιση της νηματοειδούς διάβρωσης, όπως έχουν καταδείξει διεθνείς μελέτες. Η μονάδα έχει ενσωματωθεί με την υπάρχουν ηλεκτροστατική βαφή στην ίδια γραμμή και σύμφωνα με την εταιρία, είναι η 5η μόλις εγκατεστημένη παγκοσμίως και η 1η στην Ευρώπη.

Η διαδικασία της προεπεξεργασίας με προανοδίωση, λόγω της υψηλής σκληρότητας και αντοχής στη διάβρωση που επιτυγχάνεται, θωρακίζει το υπόστρωμα της ηλεκτροστατικής βαφής. Αποτέλεσμα είναι η μέγιστη δυνατή προστασία κατά της διάβρωσης σε αστικές, βιομηχανικές, παραθαλάσσιες και όχι μόνο περιοχές.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει 16.300 χιλιόμετρα ακτογραμμή όπου αναπτύσσονται οικισμοί και ξενοδοχειακά καταλύματα, η ELVIAL επενδύει στην υψηλή τεχνολογία και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των κατασκευών.

Ξεκινάει το έργο στην Αττική

Στο μεταξύ, αμέσως μετά τις γιορτές, αρχίζουν οι χωματουργικές εργασίες για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο Αττικής. Λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι προκάτ, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι εγκαταστάσεις αυτές, που βρίσκονται επί της Αττικής Οδού, στον κόμβο Νο4 του Ασπροπύργου, θα περιλαμβάνουν ρομποτική αποθήκη 2 χιλ. θέσεων, αίθουσα σεμιναρίων, εκθεσιακό χώρο, με στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη υποστήριξη των συνεργατών της εταιρίας στη Ν. Ελλάδα και στα νησιά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.