ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Κίνα: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αλουμινίου το 2021 παρά τα ενεργειακά προβλήματα!

Παρά τα μέτρα περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης στην Κίνα, η παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου κινήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ το 2021.

Η ετήσια παραγωγή αλουμινίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 4,8% το 2021 σε σύγκριση με το 2020, καταγράφοντας ρεκόρ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς άγγιξε τους 38,5 εκατ. τόνους, παρά τους περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας που επιβλήθηκαν στα εργοστάσια της χώρας.

Η μηνιαία παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου στην ασιατική χώρα τον Δεκέμβρη έφτασε τους 3,11 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τη εθνική στατιστική υπηρεσία (NBS) της χώρας, ελαφρώς αυξημένη από τους 3,10 εκατ. τόνους του Νοεμβρίου και 4% χαμηλότερη σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας βάσης, η παραγωγή του Δεκεμβρίου μειώθηκε στους περίπου 100,3 χιλ. τόνους την ημέρα έναντι περίπου 103,3 εκατ. τόνων τον Νοέμβριο και αποτελεί τον χαμηλότερο μέσο ημερήσιο ρυθμό παραγωγής από τον Ιούλιο του 2020.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, σε επίπεδο παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου, το πρώτο μισό του 2021 ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο οι ενεργειακές ελλείψεις και τα προβλήματα με τον λιγνίτη έβαλαν φρένο στους αρχικά υψηλούς ρυθμούς.

Για το 2022 αναμένεται μικρή αύξηση της παραγωγής εξαιτίας των παραπάνω λόγων, ενώ εκτιμάται ότι η ζήτηση θα υπερβεί την προσφορά την τρέχουσα χρονιά, οδηγώντας σε αύξηση των εισαγωγών αλουμινίου της Κίνας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.