ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Ευρωπαϊκό Αλουμίνιο: Σε ρυθμούς ανάπτυξης οι αγορές έλασης και διέλασης τόσο το 2018 όσο και το 2019

Το Ευρωπαϊκό Αλουμίνιο (European Aluminium) εκτιμά την ανάπτυξη της αγοράς διέλασης στο 2% το 2018 αλλά και το 2019, με το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς να φτάνει τους 3,2 εκατ. τόνους.

Ωστόσο στατιστικά δεδομένα από την ΕΕ καταδεικνύουν και μία αρκετά σημαντική αύξηση της τάξης του 14% σε εισαγωγές εκτός Ευρώπης το πρώτο εξάμηνο του 2018, με τις κινεζικές εισαγωγές να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος.

Όσον αφορά στα προϊόντα έλασης, καταγράφηκε αύξηση 3% για το 2018, με περαιτέρω ανάπτυξη να αναμένεται για το τρέχον έτος.

Συνολικά, η ευρωπαϊκή αγορά εκτιμάται στους 5,3 εκατ. τόνους. Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης, οι μονάδες έλασης αύξησαν την παραγωγή τους κατά 3% το πρώτο μισό του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Οι εξαγωγές εκτός Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 10% ωστόσο τα εμπορικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν διψήφια αύξηση στις εισαγωγές την ίδια περίοδο.

Σε αντίθεση με τις αγορές έλασης και διέλασης, η παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου σημείωση πτώση 1% το πρώτο μισό του 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.