ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

AkzoNobel: Ανανέωση της πιστοποίησης EPD για τις πούδρες βαφής Interpon

Η τρίτη ανανέωση EPD (Environmental Product Declaration) για την Interpon παρέχει διαφάνεια για όσους βρίσκονται στον κατασκευαστικό τομέα και αναζητούν βιώσιμες λύσεις με αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής.

Οι πούδρες βαφής Interpon D από την AkzoNobel έλαβαν Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για τρίτη φορά, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για πλήρη διαφάνεια στη βιωσιμότητα των προϊόντων της, κάτι που ταυτίζεται με τους δικούς της στόχους βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα κατά 50% έως το 2030.

Η πιστοποίηση EPD είναι μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός προϊόντος σε όλη τη διάρκεια ζωής του, από την αρχική παραγωγή έως την απόρριψη ή την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του. Συνεισφέρει σε βαθμούς σε ορισμένα από τα κορυφαία προγράμματα πράσινων κτιρίων, όπως τα πιστοποιημένα κτιριακά έργα LEED (Υλικά και Πόροι) και BREEAM (Υλικά).

Οι πούδρες Interpon D είναι οι πρώτες πούδρες βαφής που απέκτησαν EPD το 2015, το οποίο ανανεώθηκε το 2018. Τα ανανεωμένα EPD ισχύουν για άλλα πέντε χρόνια, με παγκόσμια γεωγραφική εμβέλεια, λαμβάνοντας υπόψη 11 εργοστάσια παραγωγής πουδρών βαφής σε όλον τον κόσμο. Το EPD των Interpon D είναι συμβατό με τη δήλωση ISO 14025:2006 τύπου III και το EN 15804:2012+A2:2019/AC:2021.

Η EPD International AB, μια εταιρεία που εδρεύει στη Σουηδία, είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος και έχει τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση και λειτουργία του Διεθνούς Συστήματος EPD®. Οι πιο πρόσφατες τρεις δηλώσεις για τις σειρές προϊόντων Interpon D1000, D2000 και D3000 παρέχουν ακόμη πιο λεπτομερή διαφάνεια σύμφωνα με το EN15804+A2.

Η Bob Dirks, Global Segment Manager Architectural AkzoNobel Powder Coatings, αναφέρει ότι η AkzoNobel Powder Coatings συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παραγωγός πουδρών βαφής από κάθε άποψη: «Αυτή η ανανέωση EPD δείχνει πώς δεσμευόμαστε να παρέχουμε πλήρη διαφάνεια σχετικά με τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας των πρώτων υλών, της παραγωγής και μεταφοράς που σχετίζεται με τη δημιουργία των αρχιτεκτονικών πουδρών βαφής Interpon D».

Προσθέτοντας: «Το ενδιαφέρον για περιβαλλοντικές δηλώσεις σε συστήματα αξιολόγησης κτιρίων και συστήματα πιστοποίησης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι πούδρες Interpon συνεχίζουν να πρωτοστατούν, δίνοντας στους αρχιτέκτονες και τους ειδικούς μεγαλύτερο βάθος και γνώση των κατασκευαστικών υλικών που χρησιμοποιούν και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κύκλο ζωής τους».

Η AkzoNobel έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές άνθρακα στις δραστηριότητές της σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της έως το 2030. Δεσμεύεται επίσης να επιτύχει 100% κυκλική χρήση υλικών μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να συνεισφέρει το 50% των εσόδων της μέσα από βιώσιμες λύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.