ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τα οφέλη του αλουμινίου ως εναλλακτική λύση αντί του πλαστικού

Το αλουμίνιο έχει πολλές δυνατότητες και θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση υπέρ αυτού του υλικού ως επιλογή προς όφελος της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας. Πλέον είναι δεδομένη η δέσμευση της Ευρώπης σε στρατηγικές για την υποστήριξη της έξυπνης και αειφόρου ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, όπου το περιβάλλον διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο. Με αυτή την έννοια, το αλουμίνιο διαδραματίζει διαρθρωτικό ρόλο σε διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων οι τομείς τροφίμων, σίτισης, αρχιτεκτονικής και κατασκευών, μεταξύ πολλών άλλων, που απαιτούν και καταναλώνουν αλουμίνιο το οποίο, χωρίς αμφιβολία, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, ασφαλές και ευέλικτο έναντι του πλαστικού.

Η βιομηχανία αλουμινίου εκδηλώνεται προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και χρόνια και προσπαθεί να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη χρήση αυτού του μετάλλου, το οποίο ικανοποιεί τις πιο απαιτητικές ανάγκες και έχει τεράστια παρουσία στην καθημερινή ζωή. Ένα αλουμινένιο κουτί χρειάζεται μόνο 60 ημέρες για να παραχθεί, να γεμίσει, να διανεμηθεί, να χρησιμοποιηθεί και να ανακυκλωθεί.

Άλλωστε οι ολοένα και συχνότερες εκστρατείες κατά της χρήσης PVC από διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για μείωση της χρήσης αυτού του υλικού. Από την άλλη πλευρά, το αλουμίνιο είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, βασισμένη σε ομολογούμενες και εναρμονισμένες μελέτες, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που αποδεικνύουν τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού και έτσι ενισχύουν τη μείωση των πλαστικών.

Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση αλουμινίου

1.- Ανακυκλωσιμότητα: Το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο σε ποσοστό 95% χωρίς να μειώνονται οι ιδιότητές του και η απαιτούμενη ενέργεια για τη διαδικασία ανακύκλωσης ενέργεια φθάνει μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του αρχικού μετάλλου. Αυτή η διαδικασία ανακύκλωσης μπορεί να πραγματοποιείται επ’ αόριστον

2.- Υψηλή αντίσταση: μια πολύτιμη και απαιτητική ιδιότητα που επιτρέπει την ικανοποίηση των απαιτούμενων προδιαγραφών απόδοσης. Επιπλέον, το χαμηλό ειδικό βάρος διευκολύνει τη μεταφορά και τον χειρισμό του και μειώνει τον κίνδυνο επαγγελματικών τραυματισμών.

3.- Υψηλή ανακλαστική ισχύς και θερμική αγωγιμότητα: ιδανικό για τη βιομηχανία φωτισμού. Μπορούν να εγκατασταθούν ηλιακοί συλλέκτες αλουμινίου και ανακλαστήρες φωτισμού για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας από τον φωτισμό. Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν αντηλιακά από αλουμίνιο που μειώνουν την ανάγκη για κλιματισμό το καλοκαίρι. Ως καλός αγωγός θερμότητας, είναι κατάλληλο υλικό για εναλλάκτες θερμότητας συστημάτων εξαερισμού ή θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες.

4.- Δεν είναι τοξικό: Πολλές μελέτες καθορίζουν ότι τα προϊόντα αλουμινίου δεν αποτελούν κίνδυνο για τους χρήστες ή το περιβάλλον. Τα προϊόντα από αλουμίνιο δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις ούτε στην ποιότητα του αέρα ούτε στο έδαφος, στα επιφανειακά και στα υπόγεια ύδατα.

5.- Ασφάλιση σε περίπτωση πυρκαγιάς: Είναι επιβραδυντικό φλόγας και ταξινομείται ως «άκαυστο» υλικό. Οι βιομηχανικές στέγες και οι εξωτερικοί τοίχοι, για παράδειγμα, κατασκευάζονται ολοένα και περισσότερο από λεπτές πλάκες αλουμινίου, επιτρέποντας την εκκένωση θερμότητας και καπνού.

6.- Ποικιλία φινιρισμάτων: Μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, για να καλύψει τις διακοσμητικές ανάγκες οποιουδήποτε σχεδιαστή και να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στο υλικό.

7.- Μεγάλη διάρκεια ζωής: Τα προϊόντα αλουμινίου είναι ανθεκτικά στο νερό, στη διάβρωση και στις επιβλαβείς επιδράσεις των ακτινών UVA. Αυτό εγγυάται τη βέλτιστη απόδοση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μιας που αναφερθήκαμε σε βέλτιστη απόδοση, τις καλύτερες στοιχηματικές αποδόσεις θα τις βρείτε στο NoviBet

8.- Χαμηλή συντήρηση: Το αλουμίνιο δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και οικολογικό πλεονέκτημα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.