ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Τα συστήματά της στην υπηρεσία της «πράσινης» δόμησης!

Τα συστήματα της ALUMIL ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους και συνοδεύονται από μια σειρά πιστοποιήσεων που είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή της εταιρείας σε έργα που έχουν ως προαπαιτούμενο την πιστοποίηση LEED.

Τα κτίρια αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής κατανάλωσης ενέργειας  σε παγκόσμιο επίπεδο και ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κτιριακό απόθεμα καταναλώνει πάνω από το 40% της ενέργειας, ποσοστό ενδεικτικό των ενεργειακών απωλειών που προέρχονται από τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στις μέρες μας, η αειφόρος δόμηση έχει έρθει στο προσκήνιο, προτείνοντας μια νέα, πιο «πράσινη» φιλοσοφία στην κατασκευή των κτιρίων.

Τι είναι το LEED;

Ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα πιστοποίησης παγκοσμίως όσον αφορά σε αειφόρα κτίρια είναι το LEED. Ουσιαστικά, η πιστοποίηση LEED είναι κομβικής σημασίας για πολυώροφα κτίρια, καθώς σηματοδοτεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών σε μια σειρά διαφορετικών παραγόντων όπως τα υλικά που χρησιμοποιούνται, η τοποθεσία, η ενέργεια, η χρήση νερού, οι καινοτόμες πρακτικές κ.λπ.

Οι πιστοποιήσεις των συστημάτων της ALUMIL για έργα με απαίτηση LEED

Τα συστήματα της ALUMIL ξεχωρίζουν για τις υψηλές τους επιδόσεις και την καινοτόμο σχεδίαση. Παράλληλα, συνοδεύονται από μια σειρά πιστοποιήσεων που είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή της εταιρείας σε έργα που έχουν ως προαπαιτούμενο την πιστοποίηση LEED. Ενδεικτικά αναφέρονται:

EPDs (Environmental Product Declarations): Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις Προϊόντων καταγράφουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα EPDs αναφέρονται σε κάθε σύστημα αλουμινίου (προϊόν) ξεχωριστά, κάτι πολύ σημαντικό για την πιστοποίηση LEED, καθώς με αυτόν το τρόπο επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή συλλογή credits για την πιστοποίηση του κτιρίου.

Cradle to Cradle: Το C2C είναι το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή, βιώσιμα και κυκλικά προϊόντα. Η ALUMIL είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που έχει λάβει τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® (C2C) Silver για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της.

OK Recycled: Πριν λίγους μήνες, η ALUMIL έγινε η πρώτη εταιρεία στον εγχώριο κλάδο, η οποία παράγει προφίλ αλουμινίου με ανακυκλωμένο περιεχόμενο 60% της συνολικής πρώτης ύλης που εισέρχεται στην παραγωγή. Με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση, που έλαβε η εταιρεία από την TÜV AUSTRIA, ισχυροποιεί τη στρατηγική της σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αναπτύσσοντας φιλικά προς αυτό προϊόντα.

VOC (Volatile Organic Compounds): Μια πιστοποίηση που σχετίζεται με τις επικίνδυνες ουσίες που εκπέμπει ένα προϊόν στην ατμόσφαιρα. Με βάση αυτή την πιστοποίηση, οι εκπομπές επικίνδυνων ουσιών όσον αφορά στα προϊόντα της ALUMIL κατηγοριοποιούνται στην καλύτερη δυνατή κλάση, εξασφαλίζοντας σχεδόν μηδενικές εκπομπές VOC.

Καινοτομία και προστασία του περιβάλλοντος

Στην ALUMIL, έχουν μάθει να πρωτοπορούν και γι’ αυτό έχουν τοποθετήσει στην «καρδιά» της εταιρικής στρατηγικής τις αρχές της αειφορίας. Οι άνθρωποι της εταιρείας πορεύονται με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, που συνδυάζουν καινοτομία και βιωσιμότητα.

Η συμμετοχή σε κορυφαία έργα σε όλο τον κόσμο με πιστοποίηση LEED υπογραμμίζει το γεγονός ότι η ALUMIL βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, εξασφαλίζοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, που αποδεικνύουν ότι τα συστήματά της είναι όχι μόνο υψηλών επιδόσεων αλλά -κυρίως- φιλικά προς το περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.