ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Σύσκεψη στη ΓΣΕΒΕΕ για τα προβλήματα των τεχνικών επαγγελμάτων

Σε σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στο κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ με την παρουσία των Προέδρων των Πανελληνίων Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τα Τεχνικά Επαγγέλματα στη χώρα μας (ΟΒΥΕ, ΠΟΣΕΗ, ΠΟΒΕΣΑ, ΟΨΕ, ΠΟΕΒΥ, ΠΟΒΣΚΞ).

Στη σύσκεψη επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Καββαθάς και ο Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Κουράσης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων συζητήθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος αλλά και προβλήματα καθημερινότητας. Οι παριστάμενοι ασχολήθηκαν κυρίως με το Νομοθετικό Πλαίσιο του Ν.3982/2011 για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και με την δευτερεύουσα νομοθεσία που αφορά Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης και οι κοινές θέσεις των φορέων που εκπροσωπούν τα τεχνικά επαγγέλματα στη χώρα μας, θα κοινοποιηθούν άμεσα  στους αρμόδιους υπουργούς. Η ΠΟΒΑΣ θεωρεί ότι οι Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τα Τεχνικά Επαγγέλματα πρέπει να έχουν κυρίαρχο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο προς  την  Πολιτεία, επισημαίνοντας τη σημαντικότατη λειτουργία τους ως ενδιάμεσων φορέων για την προώθηση και υποστήριξη θεμάτων που απασχολούν τους τεχνικούς κλάδους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.