ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Σύσκεψη στη ΓΣΕΒΕΕ για τα προβλήματα των τεχνικών επαγγελμάτων

Σε σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης στο κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ με την παρουσία των Προέδρων των Πανελληνίων Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν τα Τεχνικά Επαγγέλματα στη χώρα μας (ΟΒΥΕ, ΠΟΣΕΗ, ΠΟΒΕΣΑ, ΟΨΕ, ΠΟΕΒΥ, ΠΟΒΣΚΞ).

Στη σύσκεψη επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Καββαθάς και ο Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Κουράσης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων συζητήθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος αλλά και προβλήματα καθημερινότητας. Οι παριστάμενοι ασχολήθηκαν κυρίως με το Νομοθετικό Πλαίσιο του Ν.3982/2011 για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και με την δευτερεύουσα νομοθεσία που αφορά Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης και οι κοινές θέσεις των φορέων που εκπροσωπούν τα τεχνικά επαγγέλματα στη χώρα μας, θα κοινοποιηθούν άμεσα  στους αρμόδιους υπουργούς. Η ΠΟΒΑΣ θεωρεί ότι οι Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τα Τεχνικά Επαγγέλματα πρέπει να έχουν κυρίαρχο γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο προς  την  Πολιτεία, επισημαίνοντας τη σημαντικότατη λειτουργία τους ως ενδιάμεσων φορέων για την προώθηση και υποστήριξη θεμάτων που απασχολούν τους τεχνικούς κλάδους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button