ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

AkzoNobel: Οι πούδρες Bronze & Natural Sable στο One Angel Square της Αγγλίας

Το συγκρότημα One Anger Square στην Αγγλία αναπτύχθηκε για να στεγάσει 2.000 εργαζομένους από 12 διαφορετικές υπηρεσίες του Northamptonshire Country Council και καταλαμβάνει εμβαδό 22.000 τ.μ.

Ο στόχος του συμβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν να παρέχει ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεργασία και παραγωγικότητα και να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την αναγέννηση της τοπικής κοινωνίας. Η είσοδος του συγκροτήματος βρίσκεται σε νέα πλατεία και οδηγεί σε ένα τετραώροφο atrium με εσωτερικό δρόμο. Τα κτίσματα αγκαλιάζουν την κεντρική εσωτερική αυλή και στεγάζουν γραφεία και χώρους συναντήσεων.

Σε απόλυτη αρμονία με τα γειτονικά ιστορικά κτίρια της πόλης, οι προσόψεις του συγκροτήματος ανταποκρίνονται σε υψηλά στάνταρ τεχνολογίας. Οι μεταλλικές επιφάνειες κυριαρχούν και αναδεικνύουν μία πυκνή ποικιλία χρωμάτων από τον διακοσμητικό πλούτο των φυσικών συστατικών: χάλκινα και bronze, γήινα καστανά, υφές sable με παραπομπή στον ορείχαλκο, λεία εφέ με εκλεπτυσμένη μεταλλική λάμψη.

Το One Angel Square σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε περιβάλλον εργασίας BIM. Η μεθοδολογία Building Information Modeling  χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό μοντέλο που ενσωματώνει πληροφορίες και παραμέτρους που σχετίζονται με τη μορφή, τη δομή και τα συστήματα του πραγματικού κτιρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της σχεδίασης, το ΒΙΜ ψηφιακό μοντέλο αντιπροσωπεύει την ακριβή γεωμετρία και τα δεδομένα που απαιτούνται για την κατασκευής του κτιρίου. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, το ψηφιακό μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση και τη συντήρηση του πραγματικού κτιρίου. Ένα μοντέλο BIM αποτελεί μια σταθερά διαθέσιμη πηγή πληροφοριών, δημιουργώντας έτσι μια αξιόπιστη βάση για λήψη βελτιωμένων αποφάσεων σε όλο τον κύκλο ζωής του κτιρίου.

Οι υπερανθεκτικές αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής Interpon D2525 της AkzoNobel είναι διαθέσιμες για χρήση στο ΒIM από τον πάροχο Polantis σε ποικιλία format, συμβατά με τα περισσότερα λογισμικά CAD που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί.

Ταυτότητα Έργου

One Angel Square
Χώρα: Αγγλία
Αρχιτεκτονικό γραφείο: BDP
Χρώματα Πούδρας:  Interpon D2525 AkzoNobel
Αποχρώσεις: Anodic Bronze Y2214F, Bronze YW283F, Steel Bronze 2 Y2217F, Ordos Sable YW387I, Patah YW267I & Mars Sable YX355F

Το έργο βραβεύθηκε με το βραβείο RIBA East Midlands Award 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button